Βόλος: Κανονικά οι συγκεντρώσεις για το Πολυτεχνείο – Άλλαξαν τόπο και ξέφυγαν

21:05 17/11/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Το παιχνίδι του αντιπερισπασμού έπαιξαν με τις αστυνομικές δυνάμεις 80 περίπου άτομα μέλη εξωκοινοβουλευτικών αριστερών οργανώσεων, που παρά την απαγόρευση πραγματοποίησαν κανονικά την συγκέντρωσή τους για την επέτειο του Πολυτεχνείου στο Βόλο, σε άλλο χώρο όμως από αυτόν που είχαν προαναγγείλει.

Συγκεκριμένα, ενώ η συγκέντρωση είχε προαναγγελθεί για τις 5 το απόγευμα, στο θόλο του κτηρίου Παπαστράτου, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τελικά πραγματοποιήθηκε στο χώρο, πίσω από τον Ι.Ν. του Αγίου Κωνσταντίνου, με τους συμμετέχοντες να κρατούν πανό και να φωνάζουν συνθήματα.

Αστυνομικοί

που από νωρίς το μεσημέρι είχαν περικυκλώσει κεντρικές οδούς του Βόλου, προκειμένου να εμποδίσουν τη συγκέντρωση, σε εφαρμογή της διάταξης του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. για απαγόρευση συναθροίσεων πέραν των τεσσάρων ατόμων, όταν αντιλήφθηκαν τι συνέβαινε κατευθύνθηκαν με μηχανές στο χώρο, ωστόσο οι συγκεντρωθέντες είχαν ήδη διαλυθεί και διασκορπιστεί στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου και στους γύρω δρόμους. Πάντως από την αστυνομία έγιναν τελικά έξι προσαγωγές ατόμων, οι οποίες δεν μετατράπηκαν σε συλλήψεις καθώς αφέθηκαν ελεύθεροι λίγο αργότερα

Την ίδια τακτική ακολούθησαν και οι εκπρόσωποι σωματείων και φορέων που πρόσκεινται στο ΚΚΕ, οι οποίοι πραγματοποίησαν τη συγκέντρωσή τους μία ώρα νωρίτερα από αυτή που είχαν ανακοινώσει, δηλαδή στις 4 αντί στις 5, στην οδό Καραμπατζάκη και όχι στο Δημαρχείο Νέας Ιωνίας.

 

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα