ΚΚΕ: Πρόσκληση σε συλλαλητήριο ενάντια στην Συμφωνία των Πρεσπών

15:05 22/1/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Πρόσκληση για συμμετοχή στην πανθεσσαλική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας στη Λάρισα, την Πέμπτη 24 Γενάρτη, ενάντια στην αμερικανονατοϊκή συμφωνία των Πρεσπών, απευθύνει τη Τ.Ε. του ΚΚΕ Μαγνησίας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, «τη

Συμφωνία των Πρεσπών την ήθελε, τη στήριξε και την επέβαλε όλη η αφρόκρεμα του ιμπεριαλισμού, όλη η αφρόκρεμα των πιο δολοφονικών, επιθετικών, πολεμοκάπηλων οργανισμών και χωρών που έχουν εδώ και πάρα πολλά χρόνια σπείρει τον εθνικισμό και το θάνατο στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή.

Η κυβέρνηση θα πρέπει να αφήσει το παραμυθάκι που αγγίζει τα όρια της μυθομανίας, περί δήθεν «προοδευτικών» συμφωνιών. Η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν μόνο ένα μέρος της συνολικότερης πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που στήριξε όλες τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ, συμμετείχε σε όλες τις στρατιωτικές ασκήσεις περικύκλωσης της Ρωσίας και επέκτεινε τις αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις στην Ελλάδα.

Η Συμφωνία είναι φιλοϊμπεριαλιστική, γιατί βάζει ένα γειτονικό λαό στη φυλακή του ΝΑΤΟ. Προφανής στόχος αυτής της διαδικασίας ήταν να ενταχθεί η γειτονική χώρα στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, για να προχωρήσει η ευρωατλαντική ολοκλήρωση στα Δυτικά Βαλκάνια και να αποδυναμωθεί η επιρροή της Ρωσίας και άλλων ανταγωνιστών. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από το άρθρο 2 της Συμφωνίας, που δεν περιορίζεται μόνο στο ότι το ένα μέρος δεν θα εμποδίζει το άλλο στην είσοδό του σε διεθνείς οργανισμούς, αλλά πάει ένα βήμα παραπέρα και περιγράφει ξεκάθαρα τη διαδικασία ένταξης στο ΝΑΤΟ καταρχήν και στη συνέχεια στην ΕΕ. Επειδή η συμφωνία έχει την ευρωατλαντική σφραγίδα, γι’ αυτό το λόγο παραμένουν τα σπέρματα του αλυτρωτισμού για »Μακεδόνα πολίτη», »Μακεδονική γλώσσα», που αφήνουν ανοιχτό το παράθυρο για να βρίσκει έδαφος η ανιστόρητη θεωρία του »Μακεδονικού έθνους» που δεν υπήρξε ποτέ στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή.

Όποιος αποκρύπτει τα παραπάνω είτε καλλιεργεί αυταπάτες περί ειρήνης και προόδου στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, όπως κάνει η κυβέρνηση, είτε επενδύει στον εθνικισμό, όπως κάνει η ΝΔ και άλλα κόμματα, ενώ επί της ουσίας συντάσσονται με αυτούς τους οργανισμούς. Όλοι τους παίζουν πολύ επικίνδυνα παιχνίδια σε βάρος του ελληνικού λαού και των λαών των άλλων χωρών. Τα συνθήματα και οι ομιλίες των διοργανωτών στο συλλαλητήριο της Κυριακής καθώς και η ανοχή στην ακροδεξιά φασιστική δράση και βία το μόνο που κάνουν είναι να ρίχνουν νερό στο μύλο των ιμπεριαλιστών και να δίνουν πάσα στην κυβέρνηση να εμφανίζει την πολιτική της με το μανδύα της προοδευτικότητας, ενώ τα υποτάσσει όλα στις επιταγές των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ

Για όλους αυτούς τους λόγους η καταδίκη της Συμφωνίας των Πρεσπών έχει νόημα μόνο αν στρέφεται κατά των επικίνδυνων αμερικανικών – ΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών, που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αλλά και κατά του εθνικισμού σε Ελλάδα και FYROM»

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα