ΚΚΕ: Εκδήλωση για τα 95 χρόνια στις Βρυξέλλες

14:14 23/2/2014 - Πηγή: ΕΡΤ
Σε συμπόρευση και συστράτευση με το ΚΚΕ κάλεσε ετο λαό, από τις Βρυξέλλες ο Δημήτρης Κουτσούμπας.Πολιτική εκδήλωση για τα 95 χρόνια του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, με ομιλητή τον Γενικό Γραμματέα της Κεντρικής
Επιτροπής του κόμματος Δημήτρη Κουτσούμπα.

Στην ομιλία του, με θέμα «ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ - ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ», ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι «η οικονομική καπιταλιστική κρίση αποκάλυψε περισσότερο την εξυπηρέτηση της κερδοφορίας των μονοπωλίων και τον αντιδραστικό ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως ένωσης του κεφαλαίου και τόνισε πως η πορεία προς τις ευρωεκλογές θα δώσει τη δυνατότητα στο ΚΚΕ να αναδείξει όλες τις πλευρές ενός ιμπεριαλιστικού οικοδομήματος που δεν είναι η Ευρώπη των λαών».

«Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για αποδέσμευση από την ΕΕ και μονομερή διαγραφή του χρέους, μπορεί να δώσει δύναμη στην πάλη της εργατικής τάξης, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις άλλες χώρες της Ευρώπης», τονίζει ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Το μήνυμα της σημερινής εκδήλωσης εδώ, μέσα από την καρδιά της Ευρώπης, στις Βρυξέλλες, από το Ευρωκοινοβούλιο, που θέλει να δώσει το ΚΚΕ είναι η συμπόρευση, η συστράτευση με το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές. Να ισχυροποιηθεί η δύναμη του λαού στην Ελλάδα και ταυτόχρονα μήνυμα σε όλους τους λαούς της Ευρώπης να ενισχύσουν τις δυνάμεις που παλεύουν για να σπάσουν τα δεσμά των μονοπωλίων, για να σπάσουν τα δεσμά της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε στη ΔΤ ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Η εκδήλωση στις Βρυξέλλες, ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Κουτσούμπας, είναι ακόμη μια απόδειξη πως το ΚΚΕ, το εργατικό - λαϊκό κίνημα της Ελλάδας δεν έχει σκοπό να σκύψει το κεφάλι σε καμιά συκοφαντική επίθεση. Και ξεκαθάρισε ότι το κόμμα είναι προσηλωμένο στην αρχή του προλεταριακού διεθνισμού και στην υπεράσπιση του σοσιαλιστικού δρόμου ανάπτυξης. Δρα ως μέρος του κομμουνιστικού κινήματος και από αυτή τη σκοπιά με κάθε τρόπο στέκεται στο πλευρό των κομμάτων που σήμερα είναι αντιμέτωπα με έναν πρωτόγονο αντικομουνισμό.

Αναφερόμενος στα 95 χρόνια ζωής και δράσης του ΚΚΕ, ο κ. Κουτσούμπας υπενθύμισε πως «η όλη ιστορική διαδρομή του ΚΚΕ καταξιώνει την αναγκαιότητα ύπαρξής του στην ελληνική κοινωνία», σημειώνοντας ότι «έδωσε πολιτικό περιεχόμενο στους εργατικούς αγώνες ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση, με τίμημα πολλούς νεκρούς, βασανισθέντες και διωκόμενους».

Απαντώντας σε ερώτηση της ΔΤ, για τη θέση του ΚΚΕ στο ζήτημα της Ουκρανίας ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, δήλωσε από τις Βρυξέλλες:

«Ευρωπαϊκή Ένωση, οι ΗΠΑ και η Ρωσία συγκρούονται πάνω στο κορμί της Ουκρανίας αυτή τη στιγμή. Αιματοκυλούν το λαό της Ουκρανίας για τα συμφέροντά τους. Για να μοιράσουν τις αγορές, τις πρώτες ύλες, τα δίκτυα μεταφοράς της ενέργειας. Όλα αυτά τα ζητήματα. Και, βεβαίως, ο λαός ματοκυλά εκεί. Ο λαός, όμως, της Ουκρανίας, όπως και όλοι οι λαοί της Ευρώπης δεν έχουν συμφέρον απ' το να μπούνε με τη μεριά του ενός ή του άλλου ιμπεριαλιστή, της μιας ή της άλλης λυκοσυμμαχίας, αλλά θα πρέπει να αναπτύξουν, να προχωρήσουν το δικό τους δρόμο, τον αυτοδύναμο δρόμο ανάπτυξης για το σοσιαλισμό. Για μια κοινωνία όπου πραγματικά οι λαοί αναπτύσσουν τη φιλία, τη συνεργασία και την αλληλεγγύη μεταξύ τους».

Στην εκδήλωση προβλήθηκε βίντεο για την ιστορική διαδρομή του ΚΚΕ, και παράλληλα υπήρξε έκθεση φωτογραφίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα