Κεγκέρογλου: «Ξεπαγώνουν» οι διαδικασίες για προσλήψεις ΑμεΑ στο δημόσιο

14:54 22/2/2014 - Πηγή: ΕΡΤ
Ξεκινούν σύντομα οι διαδικασίες για την κάλυψη σε ποσοστό 5%, των θέσεων που προκηρύσσονται στο δημόσιο από άτομα με αναπηρία, και άλλες προστατευόμενες κατηγορίες , εξήγγειλε το Σάββατο, από το ευρωπαϊκο φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία, στην Αθήνα, ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου .Το ποσοστό του 5% είχε προβλεφθεί από το νόμο 2643/98 και σύμφωνα με τις διατάξεις του, τα ΑμεΑ,
οι πολύτεκνοι και άλλες προστατευόμενες κατηγορίες μπορούν να προσληφθούν στις Δημόσιες Υπηρεσίες, στα ΝΠΔΔ και στους ΟΤΑ καταλαμβάνοντας τα 3/8 του αριθμού των θέσεων που αντιστοιχούν σε κάθε διαγωνισμό προσλήψεων. Η διάταξη είχε ατονήσει λόγω της αναστολής διορισμών έως το 2016.

Πρόσφατα, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης , που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ «ξεπάγωσαν» οι διορισμοί ατόμων που ανήκουν σε αυτές της κατηγορίες και είχαν πετύχει σε προκηρύξεις προηγούμενων ετών για θέσεις στους ΟΤΑ.

Ο κ. Κεγκέρογλου, διαβεβαίωσε ότι κατά τη διάρκεια της ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ, η Ελλάδα θα στηρίξει την ατζέντα του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία, όπως αυτή θα διαμορφωθεί από τη σημερινή συνάντηση.
Keywords
Τυχαία Θέματα