Κίνα: Αίσιο τέλος μετά το επικίνδυνο ταξίδι με αερόστατο

17:08 1/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Μια σύντομη περιπέτεια στα σύννεφα έζησε ο 29χρονος Γιν Γιανλέι, Κινέζος αγρότης στη βορειοανατολική επαρχία Τζιλίν, καθώς το αερόστατό του, στο οποίο είχε ανέβει για να μαζέψει κουκουνάρια, παρασύρθηκε από τον δυνατό αέρα.

Τα αερόστατα είναι πολύ δημοφιλή στους αγρότες της βόρειας Κίνας για τη συλλογή κουκουναριών. Παλαιότερα, οι άνθρωποι ανέβαιναν στα δέντρα για να τα συλλέξουν. Αυτό όμως αποδείχθηκε επικίνδυνο και αναποτελεσματικό, καθώς τα παπούτσια τους μπορούσαν να καταστρέψουν τα δέντρα.

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Δευτέρα, στην κομητεία Γουανγκτζίνγκ, όταν ο Γιανλέι

μάζευε κουκουνάρια, ανεβασμένος μέσα σε ένα αερόστατο που όμως δεν ήταν στερεωμένο σε δένδρο όπως έπρεπε. Αντί να στερεώσει το αερόστατο σε ένα δέντρο, ο νεαρός αγρότης ζήτησε από τη μητέρα του και έναν φίλο του να κρατήσουν ένα συρματόσχοινο με το οποίο αυτό ήταν συνδεδεμένο.

Ένας δυνατός άνεμος παρέσυρε ξαφνικά το αερόστατο μακριά, πάνω από τα σύννεφα, με τον Γιν μέσα σε αυτό. «Έβλεπα γύρω μου μόνο σύννεφα. Δεν μπορούσα να δω τα χωριά και τους δρόμους. Το τηλέφωνό μου δεν είχε σήμα. Ήμουν πολύ φοβισμένος και απελπισμένος», διηγήθηκε όταν η περιπέτειά του τελείωσε.

Νομίζοντας ότι ήρθε το τέλος του, ο Γιν Γιανλέι, την ώρα του πανικού και της στεναχώριας του ηχογράφησε ένα βίντεο για τη μητέρα του και την έγκυο σύζυγό του. Ευτυχώς όμως λίγο αργότερα το τηλέφωνο του απέκτησε σήμα και αμέσως η γυναίκα του, του τηλεφώνησε.

«Κλαίγαμε και οι δύο γιατί νομίζαμε ότι θα πεθάνω», είπε ο Γιν. Η ημέρα της περιπέτειας του ήταν η Τσισί, η Κινεζική Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. «Σ’ αγαπώ. Εάν ζήσω θα μείνω μαζί σου για πάντα. Εάν όμως μου συμβεί κάτι, εσύ πρέπει να μείνεις γενναία και να συνεχίσεις να ζεις» είπε στη σύζυγό του.

Έχοντας πια σήμα στο κινητό του, ο Γιν Γιανλέι επικοινώνησε με την αστυνομία, όπου οι υπεύθυνοι της ασφάλειας του είπαν να απελευθερώσει το αέριο, ώστε να κατέβει το αερόστατο.

Το επικίνδυνο ταξίδι του νεαρού αγρότη ολοκληρώθηκε 50 χλμ πιο μακριά από εκεί όπου ξεκίνησε. Στην επιχείρηση διάσωσής του πήραν μέρος πάνω από 40 άνθρωποι και τέσσερα περιπολικά, τα οποία διέσχισαν τέσσερις δήμους παρακολουθώντας την πορεία του αερόστατου.

«Αυτή τη φορά δεν κατάφερα να μαζέψω κουκουνάρια, έκανα όμως μία πολυτελή εναέρια ξενάγηση με το αερόστατο», σχολίασε αστειευόμενος ο 29χρονος αγρότης. Παρά την τρομάρα που πήρε, ο νεαρός σχεδιάζει να αγοράσει άλλο ένα αερόστατο. Διαβεβαιώνει όμως ότι την επόμενη φορά που θα ανέβει ψηλά για να μαζέψει κουκουνάρια, θα προσέχει περισσότερο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα