Κέρκυρα: Ξεκίνησε το 1ο γαστρονομικό φεστιβάλ κέρκυρας (audio)

15:13 10/5/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Άνοιξε χθες τις πύλες του στην κάτω πλατεία το 1ο γαστρονομικό φεστιβάλ της Κέρκυρας που θα διαρκέσει έως τις 13 του μηνός και στο οποίο συμμετέχουν διάσημοι σεφ απο την Αγγλία, τη Βενετία τη Ρωσία και την Ελλάδα. Την αυλαία του φεστιβάλ άνοιξε η λέσχη αρχιμαγείρων Κέρκυρας που παρουσίασε στο κοινό την παραδοσιακή κερκυραϊκή κουζίνα. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων το Σάββατο το πρωί θα πραγματοποιηθεί Διεθνής

Γαστρονομική Συνάντηση στους Κήπους των Ανακτόρων, και παράθεση επίσημου γεύματος Ομηρικής Διατροφής. Ο δήμαρχος κατά την εναρκτήρια ομιλία του επεσήμανε ότι γίνεται μια προσπάθεια να αναδειχτεί η τοπική γαστρονομία που χρησιμοποιεί υλικά τα οποία δεν υπάρχουν σε κανένα άλλο τόπο στην Ελλάδα.

Κατά την έναρξη του φεστιβάλ βραβεύτηκε ο γνωστός Κερκυραίος σεφ Έκτορας Μποτρίνι ο οποίος μιλώντας στην ΕΡΤ Κέρκυρας χαρακτήρισε πολύ θετικό να ασχολείται ένας τόπος με την γαστρονομία επισημαίνοντας ότι στο νησί η γαστρονομία εξελίσσεται με γρήγορους ρυθμούς αν και ο κόσμος δεν έχει ακόμα εκπαιδευτεί για να δεχτεί το ποιοτικό φαγητό.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα