Στο έλεος της καταιγίδας η Θεσσαλονίκη - Εγκλωβίστηκαν μαθητές, ξανά χωρίς νερό η πόλη (pics+vid)

Ισχυρές βροχοπτώσεις έχουν σπείρει τον πανικό στη Θεσσαλονίκη, καθώς έπεσαν 25 χιλ. βροχής μέσα σε μία μόνο ώρα - Δύο άνθρωποι παρασύρθηκαν από χείμαρρο λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης, ενώ δεκάδες παραμένουν εγκλωβισμένοι σε εμπορικά καταστήματα με την πυροσβεστική να δέχεται πάνω από 300 κλήσεις- Χωρίς νερό αυτή τη στιγμή οι κάτοικοι

Πάνω από 300 κλήσεις για άντληση υδάτων από πλημμυρισμένα ισόγεια και υπόγεια σπίτια και καταστήματα είχε δεχτεί μέχρι τις 2 μετά το μεσημέρι η Πυροσβεστική Υπηρεσία

Θεσσαλονίκης, μετά την ισχυρή καταιγίδα, συνοδευόμενη από χαλαζόπτωση, που ξέσπασε γύρω στις 12.30 το μεσημέρι στο κέντρο της πόλης, όπως δήλωσε ο συντονιστής επιχειρήσεων Βόρειας Ελλάδας του Πυροσβεστικού Σώματος Ναθαναήλ Ρήγας.

Λόγω του μεγάλου όγκου των υδάτων, που μετέτρεψαν τους δρόμους σε ποτάμια και προκάλεσαν κυκλοφοριακό κομφούζιο, ιδίως στην παραλιακή οδό Λεωφόρο Νίκης, πλημμύρισαν ο Λευκός Πύργος και όλα τα υπόγεια του δήμου Θεσσαλονίκης, όπως γνωστοποίησαν η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης, Βούλα Πατουλίδου και ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του δήμου, Θωμάς Ψαράς.

Στο μεταξύ, διεσώθη σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες η γυναίκα που είχε παρασυρθεί από χείμαρρο στις Συκιές, στην οδό Μεσολογγίου, ενώ ολοκληρώθηκε και ο απεγκλωβισμός τεσσάρων ατόμων στη γέφυρα των Αγίων Πάντων, όπου εξαιτίας της υψηλής στάθμης του νερού, είχαν ακινητοποιηθεί αυτοκίνητα.

Στο κέντρο της πόλης σημειώθηκαν διακοπές ηλεκτροδότησης, ενώ λόγω των αστραπών που έπεσαν στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης, διεκόπη για λόγους ασφαλείας επί επτά λεπτά ο ανεφοδιασμός των αεροσκαφών με καύσιμα και σημειώθηκαν μικρές καθυστερήσεις στις πτήσεις, αλλά αυτή τη στιγμή το αεροδρομιο λειτουργεί κανοννικά, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Fraport Greece, Γιάννης Παπάζογλου.

Εγκλωβίστηκαν μαθητές στον Λευκό Πύργο

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr εντός του μνημείου βρίσκονται μικρά παιδιά τα οποία βρέθηκαν εκεί για να το επισκεφτούν στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής του σχολείου τους. Οι υπεύθυνοι του μνημείου ειδοποίησαν τις αρχές.

Στο σημείο έχει μεταβεί περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. και αναμένεται πυροσβεστικό όχημα για να αντλήσει το νερό.

Χαλάζι 2 εκατοστών!

Οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης μετατράπηκαν κυριολεκτικά σε ποτάμια, μέσα σε λίγα, μόλις, λεπτά, ενώ το ισχυρό χαλάζι σφυροκόπησε πολίτες και οχήματα που πιάστηκαν απροετοίμαστοι.

Διακοπή νερού

Διακοπή υδροδότησης αυτή τη στιγμή το κέντρο της Θεσσαλονίκης λόγω της θολότητας του νερού. Χρίς νερό έχουν μείνει και οι καταναλωτές στις οδούς Καππαδοκίας και Ιποδρομίου στις Συκιές. Σύμφωνα με την ΕΥΑΘ η υδροδότηση θα έχει αποκατασταθεί μέχρι τις 16:00. Διακοπή νερού και στις οδού Καραολή και Δημητρίου και Λαγκαδά στον Εύοσμο. Η υδροδότηση θα έχει αποκατασταθεί έως τις 15:30, όπως εκτιμά η ΕΥΑΘ

Πολίτες στο έλεος χειμάρρων

Δυο άνθρωποι παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά που πλήττουν τους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ, μια γυναίκα και ένας άντρας παρασύρθηκαν από τους χειμάρρους που δημιουργήθηκαν στην περιοχή, στην οδό Βενιζέλου στην Νεάπολη. Στο σημείο έσπευσε άμεσα η πυροσβεστική.

Τα δύο άτομα περίμεναν σε στάση λεωφορείου, όταν ξεκίνησε η ισχυρή βροχόπτωση και τα ορμητικά νερά τους παρέσυραν.

Υπήρξε άμεση κινητοποίηση και οι δύο άνθρωποι σύντομα διασώθηκαν.

φωτο, πληροφορίες από: Voria.gr, Thestival.gr, ΑΠΕ/ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα