Κέρκυρα: Συνάντηση Μπιάγκη – Τασούλα για την τοποθέτηση αγάλματος του Ι. Καποδίστρια στη Βουλή

13:23 10/2/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Κωνσταντίνο Τασούλα είχε σήμερα Τρίτη 10 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο της Βουλής ο βουλευτής Κέρκυρας του ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μπιάγκης, προκειμένου να του καταθέσει και επίσημα την πρόταση, που υιοθέτησε η κοινωνία της Κέρκυρας για την τοποθέτηση αγάλματος του Ιωάννη Καποδίστρια στο Μέγαρο της Βουλής των Ελλήνων. Η συνάντηση έγινε με αφορμή την επέτειο

γέννησης του πρώτου Κυβερνήτη.

Η πρόταση συνοδεύτηκε με τα ψηφίσματα, τόσο του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων, όσο και του Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, όπου έχουν συνταχθεί υπέρ της πρότασης.

Στη συνάντηση, ο Βουλευτής μετέφερε επίσης πρόταση για τη στήριξη του Μουσείου Καποδίστρια για την οποία ο αξιότιμος κ. Πρόεδρος της Βουλής διαβεβαίωσε, ότι θα ανταποκριθεί, ενώ δεσμεύτηκε, ότι η πρόταση για τον Ιωάννη Καποδίστρια θα διαβιβαστεί άμεσα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, που έχει συσταθεί για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση με επικεφαλής τον καθηγητή κ. Σπυρίδωνα Φλογαΐτη.
Όπως επισημαίνει ο κ. Μπιάγκης, «φέτος, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821, αλλά και την επέτειο των 190 χρόνων από τη τραγική του δολοφονία του, το Ελληνικό Κράτος οφείλει να τιμήσει όπως αξίζει τον λαμπρό αυτό άνθρωπο που διαμόρφωσε με τις ενέργειες και τις πράξεις του το σύγχρονο ελληνικό έθνος. Η Κέρκυρα με τους φορείς της και τα πολυάριθμα πολιτιστικά της σωματεία, οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να ορθώσει το ανάστημά της, και να διατρανώσει αυτές τις δίκαιες αξιώσεις».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κέρκυρα, Συνάντηση Μπιάγκη – Τασούλα, Καποδίστρια, Βουλή,kerkyra, synantisi biagki – tasoula, kapodistria, vouli