Αχαΐα : 97 νέα κρούσματα – Αυξάνεται η πίεση στα Νοσοκομεία

12:14 10/2/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Δύσκολη είναι η κατάσταση στην Πάτρα με τα κρούσματα  κορονοϊού να αυξάνονται σε καθημερινή πλέον βάση. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα 97 νέα κρούσματα που καταγράφηκαν χθες στην Αχαΐα, τα 90 εντοπίστηκαν στην Πάτρα, επιβεβαιώνοντας ότι η διασπορά στην πόλη είναι μεγάλη.

Τα 97 κρούσματα αποτελούν αρνητικό ρεκόρ  για την  περιοχή από την αρχή της πανδημίας, καθώς μόλις κατά

τρία λιγότερα δεν είχαμε τριψήφιο αριθμό.

Τα ενεργά κρούσματα στην Αχαΐα πλέον αγγίζουν τα 530 με τα περισσότερα να εντοπίζονται στην πρωτεύουσά της.

H πληρότητα στις κλινικές covid των δύο νοσοκομείων της Πάτρας αγγίζει  το 80%. Στις εντατικές το ποσοστό πληρότητας διπλασιάστηκε το τελευταίο 4ήμερο και έφτασε το 70%.

Πάντως, οι υγειονομικές αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή βλέποντας ότι η κατάσταση είναι αρκετά δύσκολη τόσο στην κοινότητα, όσο και στα νοσοκομεία, ενώ οι εστίες και η συρροή παραμένουν αυξημένες.

Η αύξηση των ενεργών κρουσμάτων και στους Δήμους της Αχαΐας έχει προκαλέσει ανησυχία, ενώ την ίδια ώρα έντονος είναι ο προβληματισμός για την συνέχιση της δια ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργίας, καθώς η πλειονότητα των εκπαιδευτικών μετακινούνται από την Πάτρα.

Υπό κατάληψη τελεί το Λύκειο στο Ριόλο Δυτικής Αχαΐας .Ο Σύλλογος γονέων αποφάσισε να κλείσει το σχολείο, ζητώντας άμεσα να γίνουν rapid test στην κοινότητα αλλά και τις όμορες περιοχές, καθώς, ανησυχούν για την διασπορά του κορονοϊού. Όπως ισχυρίζονται πολλοί μαθητές έχουν αδέλφια στο δημοτικό σχολείο, που είναι ήδη κλειστό λόγω αυξημένου αριθμού κρουσμάτων και η ενδοοικογενειακή διασπορά μπορεί να επεκταθεί.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αχαΐα, – Αυξάνεται, Νοσοκομεία,achaΐa, – afxanetai, nosokomeia