Κέρκυρα: Συλλαλητήριο από το Εργατικό Κέντρο για το πολυνομοσχέδιο

13:47 11/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Συλλαλητήριο οργανώνσει στις 17.30 το απόγευμα της Δευτέρας το Εργατικό Κέντρο της Κέρκυρας, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων κατά του πολυνομοσχεδίου που έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή.
Στην ανακοίνωση του Εργατικού αναφέρονται τα εξής:
«Η Κυβέρνηση, στα πλαίσια της αναντίρρητης εφαρμογής κάθε απαίτησης των δανειστών που συμπεριλαμβάνεται στο 3ο μνημόνιο, περνά με διαδικασίες εξπρές ένα πολυνομοσχέδιο 1.400 σελίδων, για το

οποίο δίνει στους βουλευτές λίγο περισσότερες από 4 μέρες για να μελετήσουν τα 400 άρθρα του!! Είναι προφανές ότι κανείς από τους συγκυβερνώντες δε δίνει την παραμικρή σημασία στο δημοκρατικό χαρακτηριστικό του κοινοβουλευτικού διαλόγου, ιδιαίτερα επί ενός τόσο σπουδαίου για τον ελληνικό λαό ζητήματος. Αυτό που επιδιώκεται είναι να περάσει όπως όπως και χωρίς πολλές κουβέντες ένα νομοσχέδιο – κόλαφος για τον ελληνικό λαό. Σε αυτό περιέχονται αλλαγές όπως:
Περιορισμός του δικαιώματος στην απεργία μέσω μιας απαράδεκτης τροπολογίας που επιδιώκει να καθιστά παράνομη στο μέλλον την πλειοψηφία των απεργιών που θα κηρύσσουν τα σωματεία. Οι υποσχέσεις για επαναφορά της συλλογικής προστασίας των εργαζομένων καταλήγουν στα σκουπίδια και αντιθέτως πλήττεται το εδώ και δεκαετίες συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας και επιδεινώνεται το καθεστώς των φτηνών εργαζομένων χωρίς ωράριο εργασίας με περιορισμένο το δικαίωμα στην απεργία, με πολύμηνες καθυστερήσεις μισθών, με κακές συνθήκες εργασίας.
Τα πολυτεκνικά και τριτεκνικά επιδόματα θυσιάζονται στο βωμό της νεοφιλελεύθρης λιτότητας και της συρρίκνωσης του κράτους – πρόνοιας.
Οι κατασχέσεις της λαϊκής κατοικίας απελευθερώνονται πλήρως με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και παρά τα όσα ισχυρίζεται η Κυβέρνηση για την προστασία της. Η λαϊκή κατοικία ουσιαστικά εκχωρείται στους τραπεζίτες και στο Δημόσιο για να αυξήσει τα έσοδά του.
Η δημόσια περιουσία εκχωρείται στο Υπερταμείο των δανειστών για 99 χρόνια με σκοπό να ξεπουληθεί στους ιδιώτες στο αμέσως επόμενο διάστημα
Το συνδικαλιστικό κίνημα, ενωτικά και χωρίς κομματικές παρωπίδες, πρέπει να αντισταθεί στην ψήφιση του Νόμου και των επιταγών της Τρόικας που βάλλουν κατά των εργαζομένων, των ανέργων και των συνταξιούχων. Το Εργατικό Κέντρο καλεί και όλους τους βουλευτές να αντιταχθούν με την ψήφο τους σε μια ακόμα αντικοινωνική, αντεργατική πολιτική.
Στηρίζουμε όλες τις απεργιακές κινητοποιήσεις των πρωτοβάθμιων Σωματείων, όπως την 24ωρη της Παρασκευής, 12/01, των συναδέλφων στο Σωματείο Εργαζομένων στα φέρι-μπόουτ. Παράλληλα, συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις και τα συλλαλητήρια που προκηρύσσουν τα τριτοβάθμια συνδικαλιστικά όργανα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και καλούμε όλους τους πολίτες να δώσουν το παρόν δυναμικά και ενωτικά, τη Δευτέρα το απόγευμα στις 17:30 στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας»

Keywords
Τυχαία Θέματα