Κέρκυρα: Συγκρατημένα αισιόδοξος ο νέος αντιδήμαρχος καθαριότητας (audio)

14:11 30/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Με μεγάλη δυσκολία εξελίσσεται η αποκομιδή των απορριμμάτων σε όλη την Κέρκυρα ενώ μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ ο νέος αντιδήμαρχος καθαριότητας Σπύρος Καλούδης επεσήμανε ότι αυτή δεν εξαρτάται μόνο από το δήμο αλλά και από άλλους παράγοντες. Όπως είπε συγκεκριμένα, ο δήμος δεν έχει το απαιτούμενο προσωπικό και στην προκήρυξη για την πρόσληψη 60 διμηνιτών ανταποκρίθηκαν μόνο 10 άτομα. Ο κος Καλούδης

είπε επίσης, ότι αυτή τη στιγμή και με τα υπάρχοντα δεδομένα, ο όποιος σχεδιασμός δεν μπορεί να λειτουργήσει ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες για την αποκομιδή με εργολάβους και το υπάρχον προσωπικό.

Στον τομέα της διαχειρίσhς των απορριμμάτων ο κος Καλούδης τόνισε ότι αυτό που πρέπει άμεσα να γίνει είναι η διαλογή στην πηγή και η αλλαγή νοοτροπίας των πολιτών. Σε αυτό το στάδιο θα πρέπει οι πολίτες να δώσουν ιδιαίτερο βάρος στην ανακύκλωση προκειμένου να μειωθεί ο όγκος των σύμμεικτων απορριμμάτων ενώ ο δήμος και η υπηρεσία καθαριότητας αναμένεται το επόμενο διάστημα να συμβάλουν με συγκεκριμένες δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Ο κος Καλούδης είπε ακόμη ότι ο όγκος των απορριμμάτων που συγκεντρώνεται δεν μπορεί παρά να εναποτεθεί στο Τεμπλόνι ενώ δίπλα στον υπάρχοντα δεματοποιητή θα τοποθετηθεί οσονούπω και νέος δεματοποιητής.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα