Δημοτικό Συμβούλιο: Τι συζητήθηκε για καθαριότητα, εργατικές, ΔΕΥΑΛ, Υπερταμείο

13:43 30/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Την αλλαγή φρουράς στην υπηρεσία καθαριότητας ανακοίνωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Κώστας Νικολούζος, ευχαριστώντας τον κ. Σπύρο Ασπιώτη για τις προσπάθειες που κατέβαλε σε μια εξαιρετικά δύσκολη θέση και ευχόμενος καλή επιτυχία στον νέο Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Σπύρο Καλούδη. Από την πλευρά του, ο κ. Ασπιώτης, ο οποίος παραμένει στην προεδρία του ΣΥΔΙΣΑ, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την εμπιστοσύνη του, τονίζοντας ότι τα όποια λάθη έγιναν, δεν έγιναν με πρόθεση. «Έκανα ότι μπορούσα, τα χέρια μου είναι καθαρά», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Νικολούζος, απαντώντας

σε ερώτηση της κυρίας Υδραίου, αναφέρθηκε στην παρούσα κατάσταση ως προς τον σχεδιασμό δράσης της υπηρεσίας καθαριότητας, τις παρεμβάσεις στο Τεμπλόνι αλλά και στη διαδικασία αποκατάστασης του κατεστραμμένου εξοπλισμού στο ΧΥΤΑ Λευκίμμης.

2018-10-30-ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ-ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Ενημέρωση για το θέμα της ολοκλήρωσης του αποχετευτικού των νέων εργατικών κατοικιών έδωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος. Όπως είπε, έγιναν επαφές με τον ΟΑΕΔ προκειμένου να αναλάβει αυτός το αποχετευτικό, δεδομένης της εργολαβίας που έχει σε εξέλιξη και αφορά το χώρο. Τα έργα θα πρέπει να επισπευσθούν και να ξεκινήσουν πριν το τέλος του χρόνου.

Στον εισαγγελέα βρίσκεται το πόρισμα που η δημόσια διοίκηση εξέδωσε μετά από πολύχρονη έρευνα για το έλλειμμα 1,6 εκ ευρώ που καταγράφηκε στη ΔΕΥΑ Λευκίμμης. Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Αλέξανδρος Φαϊτάς, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του κ. Χαραλάμπους. Ο τελευταίος επισήμανε το γεγονός ότι από το 2011, ως βουλευτής τότε είχε ανακαινίσει το ζήτημα προκειμένου να πιεστούν οι αρμόδιες υπηρεσίες να ασχοληθούν με το θέμα.

Ο κ. Νικολούζος αναφέρθηκε και στις επαφές που είχε με το Υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να διευκρινιστεί ποια είναι τα 147 ακίνητα της Κέρκυρας που έχουν δοθεί στο υπερταμείο. Ξεκαθαρίστηκε ότι ακίνητα που αφορούν αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία ή άλλες ειδικές κατηγορίες χώρων, δεν μπορούν, σύμφωνα με το Σύνταγμα να απαλλοτριωθούν. Τελικά, μόνο τρια είναι τα «καθαρά» οικόπεδα που μπορούν να δοθούν. Αυτά φαίνεται ότι είναι τμήμα κοντά στον αιγιαλό δίπλα από το ξενοδοχείο Corkyra στα Γουβιά, πέντε στρέμματα δίπλα από τη δημοτική πλαζ στην Αγία Αικατερίνη και μια αλάνα έξω από την κεντρική είσοδο του Μον Ρεπό που χρησιμοποιείται ως ελεύθερο πάρκινγκ αυτοκινήτων.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δημοτικό Συμβούλιο, ΔΕΥΑΛ Υπερταμείο,dimotiko symvoulio, deval ypertameio