Κέρκυρα: Στριμωγμένοι στην είσοδο της ΠΙΝ οι Λευκιμιώτες

11:03 11/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Πραγματοποιήθηκε χθες η εκδήλωση παρουσίασης της μελέτης, που εκπόνησε η υπηρεσία περιβάλλοντος της Περιφέρειας, για τον υδροφόρο ορίζοντα στο ΧΥΤΑ Λευκίμμης, υπό την πίεση της διαμαρτυρίας των Λευκιμιωτών.
Η παρουσίαση έγινε στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφέρειας ενώ στο ισόγειο του κτηρίου οι Λευκιμιώτες, που είχαν φτάσει στην πόλη με αυτοκινητοπομπή από τη Λευκίμμη, είχαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Ήταν αποφασισμένοι να μπουν στην αίθουσα να παρακολουθήσουν, κρατώντας και τα πανώ τους αλλά χωρίς να συμμετάσχουν

στη συζήτηση. Τους εμπόδισε όμως η αστυνομική δύναμη πού ήταν παρούσα στην είσοδο του κτηρίου όπως και γύρω από το κτήριο. Οι Λευκιμιώτες εξοργίστηκαν και άσκησαν πιέσεις στην αστυνομική δύναμη στριμωγμένοι στην πόρτα της εισόδου. Αποφάσισαν να μεσολαβήσουν οι τρεις σύμβουλοι της Λαϊκής συσπείρωσης Θόδωρος Γουλής, Σταμάτης Πελάης και Βασίλης Αρμενιάκοςστην και ανέβηκαν στην αίθουσα όπου γινόταν η παρουσίαση. Ο κος Γουλής ζήτησε από τον Περιφερειάρχη να επιτρέψει στους διαδηλωτές να ανέβουν στην αίθουσα ο Περιφερειάρχης αρνήθηκε λέγοντας στον κο Γουλή «Καλύπτετε τους τραμπούκους που προπηλάκισαν τον περιφερειάρχη στη Λευκίμμη». Ακολούθησαν διαμαρτυρίες τόσο από τους τρεις συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης όσο και από άλλους παραβρισκόμενους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους που κατάγονται από τη νότια Κέρκυρα, για να καταλήξει ο Περιφερειάρχης να απαλύνει τη διατύπωση του, λέγοντας λίγο αργότερα, ότι δεν αποκαλεί τραμπούκους όλους τους Λευκιμιώτες αλλά θεωρεί ότι τραμπούκησαν εναντίον του τα μέλη της ηγεσίας του συλλόγου Αλεύχιμον. Οι Λευκιμιώτες ενημερώθηκαν λίγα λεπτά αργότερα από τον κο Γουλή και εξέφρασαν αγανάκτηση και οργή για τους χαρακτηρισμούς.
ΤΟ ΑΛΕΥΧΙΜΟΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Αποφάσισαν τελικά να επιστρέψουν στη Λευκίμμη και να ξανασυναντηθούν την Παρασκευή στις 8.00 το βράδυ προκειμένου να λάβουν τις αποφάσεις για τις περαιτέρω κινήσεις τους, σε ανοιχτή συνεδρίαση του ΔΣ του συλλόγου Αλεύχιμον.
ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ
Επίσης, όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Τοπικού συμβουλίου Λευκίμμης, Ευγένιος Κουλούρης, το Τοπικό Συμβούλιο έχει προγραμματίσει άλλη Λαϊκή συνέλευση για το Σάββατο, όπου μάλιστα έχει προσκαλέσει και τον Περιφερειάρχη και το Δήμαρχο.
Αυτό ήταν γνωστό στους υπόλοιπους Λευκιμιώτες που συμμετέχουν στο Αλεύχιμον και οι οποίοι, όπως δήλωσαν μεγαλοφώνως στη συγκέντρωση, μελετούν την «υποδοχή» που θα κάνουν στους δύο τοπικούς άρχοντες αν τελικά επισκεφθούν τη Λευκίμμη.

Keywords
Τυχαία Θέματα