Κέρκυρα: Στην περιφέρεια σύσκεψη για το μεταφορικό έργο

14:31 13/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Πραγματοποιείται αυτή την ώρα σε κλίμα έντασης η ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης ιονίων νήσων, παρουσία και του δημάρχου Κέρκυρας για το μεταφορικό έργο και ειδικότερα για τα προβλήματα που επισημάνθηκαν από τη δρομολόγηση των ανοικτών λεωφορείων. Οι οδηγοί λεοφωρείων πραγματοποίησαν νωρίτερα πορεία διαμαρτυρίας με τα οχήματά τους εντός της πόλης της κέρκυρας.
Τις προτάσεις τις οποίες θα καταθέσουν οι ιδιοκτήτες ταξί στη σύσκεψη για το κυκλοφοριακό υπό τον Περιφερειάρχη ανέπτυξε ο πρόεδρός τους Νίκος Καψοκαβάδης

μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ Κέρκυρας.
Όπως τόνισε, η Κέρκυρα αυτή τη στιγμή έχει επιβαρυνθεί σε μείζονα βαθμό από την κυκλοφορία 15 και πλέον περιηγητικών λεωφορείων – τα περισσότερα σε ολόκληρη τη χώρα – τα οποία αν και είναι δημοσίας χρήσεως, ο νόμος δεν τα περιορίζει σε αριθμό όπως πράττει με τα υπόλοιπα οχήματα. Παράλληλα επισήμανε την ανάγκη η αδειοδότησή τους να γίνεται από τον οικείο Δήμο και όχι το Υπουργείο. Αυτή τη στιγμή, όπως είπε, μια επιχείρηση παίρνει αδειοδότηση για μια κυκλική γραμμή στην οποία μπορεί να δρομολογήσει όσα λεωφορεία επιθυμεί. Χαρακτήρισε μάλιστα τη συγκεκριμένη χρήση ως “αρπαχτή” αφού όπως είπε, αν τα ανοιχτά λεωφορεία δεν είχαν ως αφετηρία τους το χώρο των κρουαζιεροπλοίων, η αγορά θα είχε αυτορρυθμιστεί.
Στο μεταξύ,
Να περιοριστεί ο αριθμός των περιηγητικών λεωφορείων ζητά ο Ενιαίος Φορέας Επαγγελματιών της Παλιάς πόλης που την ερχόμενη Δευτέρα θα πραγματοποιήσει γενική συνέλευση για το θέμα – ενώ το διοικητικό του συμβούλιο έχει ζητήσει, άμεσα, την παρέμβαση του Δημάρχου και καθιέρωση κανονισμού κυκλοφορίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κέρκυρα,kerkyra