Κέρκυρα: Πρόταση για «Γιορτές Πόλης» από το δήμο

10:29 31/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Δήμος Κέρκυρας κατέθεσε στη Διαχειριστική Αρχή της ΠΙΝ την πρόταση: Ανάπτυξη και Πιλοτική Λειτουργία Διεθνούς εμβέλειας «Φεστιβάλ Πόλης» Κέρκυρας με την ονομασία «Γιορτές Πόλης», στο πλαίσιο της εγκεκριμένης Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης για την πόλη της Κέρκυρας. Η πρόταση αφορά στην ανάπτυξη και εδραίωση αναγνωρίσιμου διεθνώς «Ανοιχτού Φεστιβάλ Πόλης» Κέρκυρας με την ονομασία «Γιορτές Πόλης», με την οργάνωση και αξιοποίηση της προστιθέμενης αξίας των εκδηλώσεων σύγχρονου και βιωμένου πολιτισμού που ήδη πραγματοποιούνται στην πόλη της Κέρκυρας κάτω από

ενιαία «ταυτότητα», τη διεύρυνση των υπαρχουσών κατηγοριών εκδηλώσεων με νέες και την ανάδειξη νέων οι οποίες θα προσδώσουν στις «Γιορτές Πόλης» διακριτό περιεχόμενο και αναγνωρισιμότητα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Οι δράσεις πολιτισμού κάτω από την «ομπρέλα» των «Γιορτών Πόλης» θα καλύπτουν το σύνολο του φάσματος των εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων σύγχρονου και βιωμένου πολιτισμού, και συγκεκριμένα τις παραστατικές τέχνες, εικαστικά, μουσική, λογοτεχνία και ποίηση, γεύσεις, οπτικοακουστικές τέχνες και αθλητισμό, ενώ θα προάγουν τη πολιτιστική και δημιουργική οικονομία.

Οι «Γιορτές Πόλης, στο πλαίσιο της Πράξης, εκτός από την οργάνωση, τη διεύρυνση και την υλοποίηση πολιτιστικών δρώμενων και εκδηλώσεων θα συμπεριλάβουν:

Την προμήθεια ειδικού εξοπλισμού υποστήριξης της οργάνωσης και υλοποίησης ανοιχτών εκδηλώσεων στο Ιστορικό Κέντρο της πόλης της ΚέρκυραςΤην ανάπτυξη και λειτουργία Ψηφιακής Πλατφόρμας για την προώθηση, την ανάδειξη και την στοχευμένη προβολή της σύγχρονης Πολιτιστικής Ταυτότητας στην Πόλη της Κέρκυρας, την υποστήριξη της οργάνωσης και διάδοσης των πολιτιστικών δρώμενων και εκδηλώσεων που θα ενταχθούν στις «Γιορτές Πόλης» και τη βελτίωση των όρων και του περιεχομένου ανάπτυξης βιωματικών εμπειριών των επισκεπτών της Πόλης της Κέρκυρας.

Η «ενιαία ταυτότητα» και η οργάνωση των «Γιορτών Πόλης» θα επιτευχθεί με την αξιοποίηση της ενεργού εταιρικής σχέσης και της Θεματικής Ομάδας Πολιτισμού – Τουρισμού, η οποία οργανώθηκε στο πλαίσιο της διαβούλευσης της ΟΧΕ.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 1.200.000 ευρώ, εκ των οποίων 850.000 αφορούν τις δράσεις, 210.000 τον εξοπλισμό και 140.000 την κατασκευή και λειτουργία της ψηφιακής πλατφόρμας. Η διάρκειά του είναι τριετής, από την 1η Ιανουαρίου 2019 μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Η κατάθεση της πρότασης εγκρίθηκε χθες ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο. Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για την πρώτη πράξη που προκηρύσσεται στο πλαίσιο της ΟΧΕ στον τομέα σύγχρονου πολιτισμού και όχι υποδομών. Έχουν ήδη ενταχθεί η Αποκατάσταση Θεάτρου ΦΟΙΝΙΚΑ (προϋπολογισμού 5.969.100 ευρώ), η Αποκατάσταση και επανάχρηση του διατηρητέου κτιρίου ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΥ ΓΙΑΛΛΙΝΑ (5.069.210 ευρώ) και η Αναβάθμιση εγκαταστάσεων Δημόσιας Βιβλιοθήκης και ΓΑΚ στο κτήριο των Αγγλικών Στρατώνων του Παλαιού Φρουρίου ( προϋπολογισμού 2.822.790 ευρώ).

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα