Κέρκυρα: Πολλές πρωτοβουλίες για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης

14:21 25/7/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Πρωτοβουλίες ανακούφισης των πληγέντων από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική αναλαμβάνουν φορείς και πολίτες της Κέρκυρας.
Συγκέντρωση φαρμάκων και τροφίμων μακράς διαρκείας γίνεται από τον Δήμο, την Εκκλησία, τον Ερυθρό Σταυρό, το Επιμελητήριο, την Αστυνομία, το Λιμενικό, το Εργατικό Κέντρο, τον Σύλλογο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, εθελοντικούς φορείς στην πόλη και την ύπαιθρο.
Το Επιμελητήριο, η Μητρόπολη, το Εργατικό Κέντρο και άλλοι φορείς, συγκεντρώνουν φάρμακα και αγαθά μαρκάς διαρκείας στο κιόσκι της Πάνω Πλατείας.
Το Περιφερειακό Τμήμα Κέρκυρας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού,

σε συνεργασία με το Δήμο Κέρκυρας, και το » Όλοι μαζί μπορούμε για την Κέρκυρα», συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες από τις φονικές πυρκαγιές.
Σύμφωνα με τις οδηγίες της Κεντρικής Διοίκησης του Ερυθρού Σταυρού, το τμήμα Κέρκυρας συγκεντρώνει ξηρά τροφή μακράς διάρκειας (μπισκότα, παξιμάδια, φρυγανιές, κονσέρβες), Αντιβιοτικές, αντιεγκαυματικες αλοιφές, fucidin, betadin, παυσίπονα, παιδικά και ενήλικων, πάνες, μωρομαντηλα και είδη υγιεινής.
Σημείο συγκέντρωσης, καθημερινά έως και την 1 Αυγούστου 10.00-14.00 το πρωί και 18.00-21.00 το απόγευμα στην είσοδο του Δημοτικού Θεάτρου Τηλέφωνο με τηλεφωνο επικοινωνίας με τον ΕΕΣ Κέρκυρας 2661028268.
Την Πέμπτη 26 Ιουλίου σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας θα πραγματοποιηθεί αιμοδοσία στα παλαιά ανάκτορα από 10.00- 13.00, όπως αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Δήμο Κέρκυρας και την Παρασκευή 27 Ιουλίου στην είσοδο του Δημοτικού Θεάτρου. Ο Ιατρικός Σύλλογος της Κέρκυρας και η Διοίκηση του Νοσοκομείου, καλούν όσους επιθυμούν να δώσουν αίμα, να επισκέπτονται καθημερινά το τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου 8,30-2 το πρωί και 5,30-8,30 το απόγευμα και το Σάββατο 9-2.
Τα σωματεία του ΠΑΜΕ οργανώνουν τη δική τους συγκέντρωση τροφίμων και φαρμάκων στο δεύτερο όροφο του Εργατικού Κέντρου σε μια προσπάθεια συμπαράστασης προς τους πληγέντες της Αττικής. Αντίστοιχη προσπάθεια κάνει και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μωραϊτίκων ενώ προσπάθεια ενεργοποίησης των πολιτών μέσω του διαδικτύου έχει ξεκινήσει και ο Σύλλογος Όλοι μαζί για τα παιδιά μας. Η κυρία Γενοβέφα Χειμαριού ενημερώνει ότι στην προσπάθεια αυτή έχουν συντονιστεί οι σύλλογοι της Βόρειας Κέρκυρας, οι οποίοι συγκεντρώνουν το υλικό στο παλιό σχολείο της Αχαράβης, ο σύλλογος της Άφρας, του Τεμπλονίου και πολλοί άλλοι φορείς στην πόλη της Κέρκυρας.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα