Κέρκυρα: Παρέμβαση απο το Π. Σ. για το λιμάνι της Αλύπας. Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ

14:13 10/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Παρέμβαση στο Δήμο και τη Λιμενική αρχή αποφάσισε να κάνει το Περιφερειακό Συμβούλιο με στόχο να μην πληρωθούν πρόστιμα από τους ψαράδες της Παλαιοκαστρίτσας για τον ελλιμενισμό τους στο λιμάνι της Αλύπας. Το θέμα έθεσε ο Θόδωρος Γουλής στο Περιφερειακό συμβούλιο με αφορμή το γεγονός ότι το λιμεναρχείο προχώρησε σε δεύτερη επιβολή προστίμων παρά το γεγονός ότι, μετά τις κινητοποιήσεις για να μην πληρωθούν τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν την πρώτη φορά, είχαν λάβει τη διαβεβαίωση ότι θα γίνει κάθε προσπάθεια να μειωθούν ή να μην πληρωθούν. Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι σε επίσημα

έγγραφα αναγνωρίζουν τόσο ο Δήμος όσο και το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ότι ο φορέας διαχείρισης του λιμανιού δηλαδή ο Δήμος δεν μπορεί να εκδώσει άδειες ελλιμενισμού των σκαφών.
Στο μεταξύ, για το θέμα κατέθεσαν προς τους Υπουργούς Ναυτιλίας και Εσωτερικών ερώτηση οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Μωραίτης και Νίκος Καραθανασόπουλος. Οι βουλευτές τονίζουν ότι επιβάλλονται πρόστιμα για την έλλειψη άδειας ελλιμενισμού όταν ο Δήμος δεν έχει τη δυνατότητα να εκδώσει τέτοιες άδειες. Επίσης ζητούν να χαρακτηριστεί το λιμάνι της Αλύπας στην Παλαιοκαστρίτσα ως απλό λιμενικό καταφύγιο ώστε να ελλιμενίζονται ελεύθερα τα αλιευτικά και άλλα σκάφη.

Keywords
Τυχαία Θέματα