Κέρκυρα: Οι εκλογές στην Αλβανία

14:04 26/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την αυτοδυναμία αγγίζει το κόμμα του Έντι Ράμα σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των Αλβανικών εκλογών που διεξήχθησαν χθες. Ωστόσο το κύριο χαρακτηριστικό των εκλογών είναι, από τη μία πλευρά, ένα θετικό γεγονός, δηλαδή για πρώτη φορά η φάση της καταμέτρησης των ψήφων γίνεται ομαλά και ειρηνικά και, από την άλλη πλευρά, σημειώνεται μεγάλη αποχή που ξεπερνάει το 55%.

Για την ακρίβεια, σύμφωνα με τον ανταποκριτή της ΕΡΤ στην Αλβανία Παναγιώτη Μπάρκα, η συμμετοχή

των Αλβανών θεωρείται πολύ χαμηλή και ανέρχεται στο 45-46% κατά μέσο όρο, αλλά ακόμη χαμηλότερη είναι η συμμετοχή στις περιοχές που ψηφίζουν οι Έλληνες μειονοτικοί όπως τη Φοινίκη όπου η συμμετοχή δεν ξεπερνά το 21%. Στη Χειμάρα το ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές επίσης δεν ξεπερνά το 30% και στη Δρόπολη το 31%.

Ο ανταποκριτής της ΕΡΤ Παναγιώτης Μπάρκας μεταδίδει, ότι τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της Αλβανίας, μέχρι τις 11.00 σήμερα το πρωί και με καταμετρημένο το 35% των εκλογικών τμημάτων, έχουν ως εξής:
Το Σοσιαλιστικό κόμμα του Έντι Ράμα προηγείται με 49% και συγκεντρώνει, όπως υπολογίζεται, από 69 – 75 έδρες. Το Δημοκρατικό κόμμα συγκέντρωσε ποσοστό λίγο χαμηλότερο από 30%, παρά το γεγονός ότι εντάχθηκαν στα ψηφοδέλτια του και 5 μικρότεροι κομματικοί σχηματισμοί, μεταξύ των οποίων και το κόμμα Ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Ελληνικής μειονότητας. Τρίτο έρχεται το Σοσιαλιστικό κίνημα Ένταξης με ποσοστό 18%. Συνολικά στην Αλβανική βουλή μπαίνουν 5 κόμματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα