Κέρκυρα: Ο Στ. Γκίκας για κόμμα, απορρίμματα, σκοπιανό

13:50 26/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Πολιτική εκδήλωση οργανώνει το πολιτικό γραφείο του πρ. Βουλευτή Στέφανου Γκίκα στις 7 το απόγευμα της Κυριακής 4 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Πάρκ με αφορμή την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Ο κ. Γκίκας, φιλοξενούμενος στο στούντιο της ΕΡΤ Κέρκυρας αναφέρθηκε στις προσπάθειες οργανωτικής ανασυγκρότησης του κόμματος, παραδεχόμενος ότι στελέχη της τοπικής οργάνωσης θα μπορούσαν να λειτουργούν αποτελεσματικότερα. «Υπάρχουν κάποια στελέχη» δήλωσε χαρακτηριστικά «που κινούνται πιο δραστήρια από άλλα. Είναι αλήθεια ότι η

τοπική του Βορά αλλά και της Μέσης δείχνουν μια έντονη δραστηριότητα. Θα μου άρεσε να έβλεπα μια πιο διακριτή δράση από τα όργανα του κόμματος και νομίζω ότι σ’ αυτό το πλαίσιο κινείται ο κ. Λυκούρης βασιζόμενος στις εντολές του Γραμματέα Οργανωτικού κ. Κονταδάκη. Σε κάθε περίπτωση ορισμένοι τοπικοί τομεάρχες θα έπρεπε να έχουν πιο παραγωγικό και επικοινωνιακό ρόλο. Υπάρχουν άλλωστε τόσα προβλήματα στα οποία μπορούν να αναφερθούν. Νομίζω ότι η έλευση του Τομεάρχη Υγείας του κόμματος, κ. Οικονόμου και η συμμετοχή του το ερχόμενο Σάββατο στην κοπή της πίτας του Βορά κινείται προς αυτή την κατεύθυνση». Ο κ. Γκίκας αποκάλυψε ότι η ΝΔ οργανώνει εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέων κομματικών οργάνων την ερχόμενη άνοιξη, ευχόμενος οι εκλογές αυτές να στηριχτούν απευθείας στην ψήφο του συνόλου της κομματικής βάσης και να μην γίνουν μέσω αντιπροσώπων.

Aπορρίμματα

Ο κ. Γκίκας τάχθηκε υπέρ της άμεσης υλοποίησης του σχεδιασμού ολοκληρωμένης διαχείρισης μέσω ΣΔΙΤ στο ζήτημα των απορριμμάτων. Στο πλαίσιο αυτό θα μπορούσαν να γίνουν δύο μονάδες για την αξιοποίηση της επεξεργασίας όχι μόνο των απορριμμάτων αλλά και του βιοαερίου, της μούργας και άλλων υλικών με στόχο την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Επισήμανε ότι για κοινωνικούς και πρακτικούς λόγους ο ΧΥΤΑ Νότου δεν μπορεί να λειτουργήσει ενώ για το ενδιάμεσο στάδιο όπως είπε «μπορούν να εξεταστούν άλλες λύσεις όπως η μεταφορά είτε στο εξωτερικό είτε σε μονάδες γειτονικών με την Κέρκυρα περιοχών».

Σκοπιανό

Το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας της χώρας τα τελευταία χρόνια δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων ως προς τη δημιουργία του λεγόμενου «μακεδονικού ζητήματος» τόνισε ο κ. Γκίκας επισημαίνοντας ότι θέση της ΝΔ είναι να λυθούν πρώτα τα ζητήματα αλυτρωτισμού που εντοπίζονται στο σύνταγμα και την κρατική λειτουργία των Σκοπίων και στη συνέχεια να ξεκινήσει η συζήτηση για το όνομα. Αναφερόμενος στη διάσταση απόψεων που καταγράφεται για το ζήτημα στους κόλπους της Ν.Δ. σημείωσε ότι «καθένας έχει τη δική του απόψη σε ζητήματα ιδιαίτερης σημασίας όπως αυτό και κρίνεται από τους λόγους και τις πράξεις του».

Keywords
Τυχαία Θέματα