Κέρκυρα: Νέα κινητοποίηση των εκπαιδευτικών αύριο το μεσημέρι

12:55 18/5/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Εκπαιδευτικό συλλαλητήριο διοργανώνουν αύριο στη μία μετά το μεσημέρι  στην πλατεία Γεωργάκη εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς που διαμαρτύρονται για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για την παιδεία. Μάλιστα η ΕΛΜΕ έχει κηρύξει 3ωρη στάση εργασίας 11-2.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση τους:

Συμμετέχουμε μαζικά στη νέα
κινητοποίηση και συλλαλητήριο, την Τρίτη,  19 Μαΐου, στη 1 μ.μ.,  στην Πλατεία Γεωργάκη.Ενημερώνουμε στα σχολεία μας, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων για τα ζητήματα υγειονομικής προστασίας των μαθητών και εκπαιδευτικών. Σε περίπτωση που δεν τηρούνται οι προϋποθέσεις ζητάμε το κλείσιμο των συγκεκριμένων σχολείων. Διεκδικούμε το δικαίωμα στην υγεία  με όλα τα προαπαιτούμενα. Η υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών δεν είναι προαιρετική.

Ακυρώνουμε με συλλογικές αποφάσεις κάθε απόπειρα εφαρμογής της on – line μετάδοσης των μαθημάτων.Αρνούμαστε την σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση από τις 18/5, ημέρα που μαζικά ανοίγουν Γυμνάσια και όλες οι τάξεις των Λυκείων και ΕΠΑΛ.Προετοιμάζουμε απεργιακές κινητοποιήσεις ως απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης, αν τολμήσει να φέρει το νομοσχέδιο στη Βουλή!

Στις 19 Μαΐου εκπαιδευτικοί – μαθητές – γονείς, βγαίνουμε ξανά στους δρόμους!

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα