Κέρκυρα: Εκδηλώσεις τιμής των 300 χρόνων από την πολιορκία του 1716

11:35 15/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τα 300 χρόνια από την πολιορκία της Κέρκυρας από τους Οθωμανούς το 1716 παρουσίασε ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κ. Νικολούζος και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μ. Ράπτης.

Έγινε αναφορά στην έκδοση ημερολογίου για το 2016 με τεκμήρια από τη συλλογή του Σπύρου Γαούτση και της Αναγνωστικής Εταιρείας, στη διοργάνωση διεθνούς επιστημονικού συνεδρίου τον Οκτώβριο στην Ιόνιο Ακαδημία με τη συμμετοχή

επιστημόννων από την Ιταλία, την Ελβετία, τη Γερμανία, της Μεγάλη Βρετανία και την Ελλάδα.
Τον Σεπτέμβριο θα εκδοθεί το σύνολο χειρόγραφου χρονικού ενός Γερμανού ανθυπολοχαγού που πήρε μέρος στην πολιορκία του 1716 καθώς και στις συγκρούσεις της επόμενης διετίας μεταξύ του βενετικού και του οθωμανικού στόλου μέχρι την υπογραφή της Συνθήκης του Πασάροβιτς το 1718.
Τον Οκτώβριο θα υπογραφεί πρωτοκόκολλο φιλίας με το Novisad όπου έγινε η «δίδυμη» μάχη του Πετροβαραντίν.
Θα υπάρξει έκθεση τεκμηρίων της Εφορείας Αρχαιοτήτων στο Λατινικό Παρεκκλήσι από τον Αύγουστο έως τον Δεκέμβριο ενώ τα ΕΛΤΑ θα εκδόσουν αναμνηστικό γραμματόσημο και επετειακό φάκελο.
Από τον Οκτώβριο έως το Δεκέμβριο θα υπάρξουν δράσεις για τα σχολεία σε συνεργασία με την Εφορία Αρχαιοτήτων νεώ στις 9 Αυγούστου θα ανακηρυχθεί επίτημος δημότης Κέρκυρας ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος.
Τέλος θα τοποθετηθεί αναθυματικό μνημείο στον προμαχώνα του Σκάρπωνα που έγιναν και οι σφοδρότερες μάχες της πολιορκείας.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μουσική εκδήλωση των Φιλαρμονικών
Κάτω Πλατεία, Πέμπτη 4 Αυγούστου
Εκδήλωση των Φιλαρμονικών «Φιλαρμονική Εταιρεία Κερκύρας» και «Μάντζαρος».

Keywords
Τυχαία Θέματα