Κέρκυρα: Έφθασε ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος

14:14 5/9/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην Κέρκυρα αφήχθη σήμερα το πρωί με την πτήση των Αθηνών, ο Αρχιπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος. Τον υποδέχθηκαν ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτος και ο Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος.
Ο Μακαριότατος, αφού προσκύνησε το ιερό λείψανο του Αγίου Σπυρίδωνος μετέβη στο Δεσποτικό. Εκεί, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την τιμή που του έκανε καλώντας τον στο 1ο Συνέδριο Αποδήμων Επτανησίων αλλά

και τον Μητροπολίτη Κερκύρας για την υποδοχή.
Επτανήσιος ο ίδιος κατά το ήμισυ, τόνισε την αγάπη των επτανησίων για τον τόπο τους αλλά και την οικουμενικότητα του χαρακτήρα τους αφού έχουν αποδείξει ότι μπορούν να προσαρμοστούν χωρίς προβλήματα όπου κι αν βρεθούν ενώ στον τόπο τους δείχνουν μια απαράμιλλη ανοχή προς τους ξένους τους οποίους τελικά ενσωματώνουν στον τόπο τους. Αυτά, όπως είπε, είναι διδάγματα αγάπης που αποτελούν παρακαταθήκη της ορθοδοξίας και μας χαρακτηρίζουν από παλιά.

Ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας για την αποδοχή της πρόσκλησης να παραβρεθεί στο Συνέδριο Αποδήμων και τόνισε ότι το έργο αλλά και ο λόγος του, αποδεικνύουν ότι πρόκειται για έναν φωτισμένο άνθρωπο ο οποίος οδηγεί τις ψυχές των ανθρώπων στην αγάπη προς τον Θεό και μέσα από αυτήν στην αγάπη για τους ίδιους τους ανθρώπους.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, ο οποίος υπήρξε μαθητής του Αναστασίου στο Πανεπιστήμιο, τον χαρακτήρισε ως μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες παγκοσμίως. Αναφέρθηκε στο δύσκολο εγχείρημα της ανοικοδόμησης εκ βάθρων της Εκκλησίας της Αλβανίας αλλά και στο πολύχρονο ιεραποστολικό έργο του στην Αφρική. Η παρουσία του στην Κέρκυρα, αποτελεί τιμή και ιδιαίτερη χαρά για όλους μας, κατέληξε.
Ρεπορτάζ: Λυκούργος Σκιαδόπουλος

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα