Κέρκυρα: Απάντηση της διοίκησης του νοσοκομείου για τον αξονικό

14:33 10/8/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Ανακοίνωση εξέδωσε η Διοίκηση του νοσοκομείου με την οποία απαντά στην ΕΓΕΣΥΚ σχετικά με το περιστατικό ξυλοδαρμού ενός γιατρού από συνοδό ασθενή. Επίσης απαντά σχετικά με την προμήθεια νέου αξονικού τομογράφου.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σε σχέση με ανακοίνωση της ΕΓΕΣΥΚ που επιρρίπτει ευθύνες στη Διοίκηση για τον ξυλοδαρμό ιατρού στο νοσοκομείο

Ο πρόεδρος της ΕΓΕΣΥΚ:
– παρότι γνωρίζει ότι στην αντίστοιχη περίπτωση προ 6μηνου, η Διοίκηση κατέθεσε η ίδια μηνυτήρια αναφορά, καλύπτοντας πλήρως τον ιατρό που τότε προπυλακίστηκε, ξέχασε να το αναφέρει.
– Παρότι γνωρίζει ότι για πρώτη

φορά η παρούσα Διοίκηση, έβαλε φύλακα επί 24ωρου και ελεγχόμενη είσοδο στο Τμήμα Επειγόντων που υπήρχαν συχνά εντάσεις και σχεδόν τις εξάλειψε, ξέχασε να το αναφέρει.
– Παρότι και σήμερα είχε τη διαβεβαίωση ότι η Διοίκηση και στο περιστατικό αυτό, μετά τη διερεύνηση του, επίσης θα κινηθεί νομικά εφόσον υπάρχουν ευθύνες, επίσης ξέχασε να το αναφέρει.
– Όπως ξέχασε να αναφέρει ότι αυθημερόν ανατέθηκε ΕΔΕ για το περιστατικό, ώστε έγκαιρα να κινηθεί η νόμιμη διαδικασία.

Προφανώς για τον κάθε ασθενή που έρχεται με νεύρα στο Νοσοκομείο, δε φταίει η βλάβη που έγινε το προηγούμενο βράδυ, ούτε η Διοίκηση που συνεχώς τρέχει για να την αποκαθιστά το συντομότερο. Μετά μάλιστα τις δημόσιες τοποθετήσεις, όπου οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι, προ 2μηνου, αναρρωτιούνταν τι χρειαζόμαστε 2 διαδικασίες ταυτόχρονα για την προμήθεια νέου αξονικού, ώστε να τον αποκτήσουμε το συντομότερο δυνατό, η ερώτηση γιατί δεν έχει ακόμα έρθει νέος αξονικός, αποκτάει σουρεαλιστικό τόνο…

Αν ο πρόεδρος της ΕΓΕΣΥΚ θα ήθελε να αποδώσει ευθύνες για το γιατί το Νοσοκομείο δεν έχει καλό αξονικό, θα μπορούσε να το κάνει απέναντι σε εκείνους που ακύρωσαν τη διαδικασία προμήθειας το 2015 και μας ανάγκασαν το 2017 να ξεκινήσουμε τη διαδικασία από το μηδέν. Σε εκείνους που ενώ η ζωή του αξονικού έληξε το 2011, θυμήθηκαν ένα χρόνο αργότερα ότι έπρεπε ήδη να έχει ολοκληρωθεί η αντικατάστασή του και μόλις το 2012 ξεκίνησαν τη νέα προμήθεια που διέκοψαν το 2015.

Όσο για την παρούσα Διοίκηση κρατάει με κάθε μέσο λειτουργικό το παρόν μηχάνημα, παρά τις συνεχείς βλάβες και το τεράστιο κόστος φέτος το καλοκαίρι. (Και όχι, για ακόμα ένα καλοκαίρι καθώς πρώτη φορά οι βλάβες εμφανίζονται με τέτοια συχνότητα):
-Περιμένοντας 1) την ολοκλήρωση της προμήθειας που ήδη έχει ξεκινήσει μέσω του Υπουργείου (ήδη ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός) και 2) ξεκινώντας ταυτόχρονα και το διαγωνισμό για τον 64 τομών αξονικό μέσω ΕΣΠΑ, μετά την έγκριση της διαχειριστικής αρχής την προηγούμενη Παρασκευή.

Ξέρουμε ότι η ΕΓΕΣΥΚ είχε παράδοση στην δημιουργική κριτική και όχι στη στείρα κομματική προπαγάνδα. Δυστυχώς όμως τον τελευταίο καιρό με την κυριαρχία του ΠΑΜΕ σε αυτή, έχει επιδοθεί σε μια καθαρά πολιτική/κομματική αντιπαράθεση, που δεν έχει καμιά αντικειμενική βάση.

Δυστυχώς ως Διοίκηση, δε μπορούμε να εξαλείψουμε το κίνδυνο, θερμού επεισοδίου με κάθε τι που κουβαλάει κάθε φορτισμένος από τα προβλήματα συνοδός ασθενούς. Μπορούμε όμως να πάρουμε μέτρα πρόληψης και αποτροπής τέτοιων επιθέσεων και το κάνουμε στην πράξη, με κάθε δυνατό τρόπο όπως προαναφέρθηκε.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα