Περιφέρεια – ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζουν τα γεγονότα στο Δημοτικό Συμβούλιο

14:14 10/8/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Θέση επί των επεισοδίων που προκάλεσαν τη διακοπή της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου έλαβε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων αλλά και η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Η Περιφέρεια, σε ανακοίνωσή της με τίτλο «Στη δημοκρατία δεν αρμόζουν ύβρεις και απειλές» αναφέρει τα εξής:

«Τα απαράδεκτα γεγονότα στην χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κέρκυρας πρέπει να τύχουν της απόλυτης καταδίκης όλων και της, άνευ αστερίσκων και λοιπών δικαιολογιών, απομόνωσης των υπαιτίων.

Είχαμε

επισημάνει από νωρίς, ότι οι ύβρεις, προπηλακισμοί και απειλές, υποκρύπτουν πολιτικά, οικονομικά και άλλα συμφέροντα και είχαμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για το μένος και τη συνεχιζόμενη ένταση.

Προειδοποιούμε ακόμη μια φορά ότι οι ενορχηστρωτές αυτών, εμφανιζόμενοι ως δήθεν αγανακτισμένοι πολίτες, βάλλουν ευθέως στην καρδιά της δημοκρατίας και της ίδιας της κοινωνικής συνοχής. Συνυπεύθυνοι είναι όμως και όλοι όσοι παρακολουθούν αμέτοχοι τέτοιου είδους συμπεριφορές, πόσο μάλλον εκείνοι που αποδέχονται ως συνομιλητές τους “τραμπούκους” της δημόσιας ζωής.

Όσοι επιχαίρουν σήμερα για τέτοια γεγονότα, υπολογίζοντας τη δική τους πολιτική ή οικονομική επιβίωση, καλό είναι να θυμούνται ότι όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες.

Καταδικάζουμε απερίφραστα τις χυδαίες εκφράσεις, τους τραμπουκισμούς και τις απειλές, τις αγοραίες τοποθετήσεις και την πλήρως αντιδημοκρατική και αντιθεσμική συμπεριφορά, εκείνων που κρυμμένοι πίσω από την “αγανάκτησή τους”, συμπεριφέρθηκαν με τρόπο ανάρμοστο για τον πολιτισμό και την ιστορία των Επτανήσων.

Καταδικάζουμε την επίθεση και τον λεκτικό προπηλακισμό ενάντια στον Δήμαρχο Κέρκυρας, τους δημοτικούς συμβούλους και το δημοκρατικό θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το λαϊκό συμφέρον και οι αγώνες για την επικράτησή του, ουδέποτε στηρίχτηκαν σε ύβρεις και απειλές, αλλά σε θυσίες, δουλειά, προσήλωση και σοβαρότητα. Η δημοκρατία ουδέποτε οδήγησε σε αδιέξοδο, αντιθέτως η προσπάθεια κατάλυσής της είχε τραγικά αποτελέσματα για όλους, τον τόπο και τους πολίτες.

Καμία ανοχή λοιπόν σε εκείνους που ονειρεύονται αυτές τις εποχές και μετέρχονται τέτοιου είδους πρακτικές. Γιατί όπως είχε πει και ο Κορνήλιος Καστοριάδης “δεν μπορεί να υπάρξει δημοκρατική κοινωνία χωρίς δημοκρατική παιδεία”.

ΣΥΡΙΖΑ

Από την πλευρά της, η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενη στα γεγονότα τονίζει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ καταδικάζει απερίφραστα τη διακοπή της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου από ομάδα ‘αγανακτισμένων’ συμπολιτών μας.

Το Δημοτικό συμβούλιο είναι το ανώτερο θεσμικό όργανο του τόπου μας και ως τέτοιο οφείλουμε να το σεβόμαστε. Κάθε άλλη πρακτική, όπως η χθεσινή, αντικαθιστά τον διάλογο με τη λογική της αρένας. Όχι μόνο δε λύνει υπαρκτά, ομολογουμένως, προβλήματα, όχι μόνο παρεμποδίζει τη λήψη αποφάσεων για ένα σωρό επείγοντα ζητήματα, αλλά κυρίως προσβάλλει τους θεσμούς εκπροσώπησης και υπονομεύει στην ουσία την ίδια τη δημοκρατία«.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα