Κέρκυρα: 2ο Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών Ιονίου

14:57 30/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Παιδικές φωνές θα γεμίσει το Σάββατο 1η Οκτωβρίου η Κέρκυρα. Φωνές παιδιών από το σύνολο των νησιών του Ιονίου που συμμετέχουν στο δεύτερο φεστιβάλ παιδικών χορωδιών που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Στόχος είναι η αξιοποίηση της μουσικής, ως συνδετικού κρίκου μεταξύ των νησιωτικών κοινωνιών της δυτικότερης Περιφέρειαςτης χώρας.

Το επτανησιακό τραγούδι, οι καντάδες αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας αλλά και της καθημερινότητάς τους παλαιότερα ενώ τα οργανωμένα

χορωδιακά σχήματα έχουν κατοχυρώσει ήδη μια αξιοσέβαστη πορεία στο ενεργητικό τους, με διακρίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Οι εργασίες το Φεστιβάλ θα ξεκινήσουν το πρωί του Σαββάτου στο δημοτικό θέατρο της Κέρκυρας με σεμινάριο της αναπληρώτριας καθηγήτριας του Ιονίου Πανεπιστημίου Μιράντας Καλδή για τη σημασία της χορωδιακής μουσικής για τα παιδιά. Θα ακολουθήσει παράσταση του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Ζακύνθου «Το εύχηχον» που θα παρουσιάσει το παραμύθι χωρίς όνομα του Ιάκωβου Καμπανέλη σε μουσική Μάνου Χατζηδάκι.
Το μεσημέρι τα μέλη των παιδικών χορωδιών θα περιδιαβούν τους δρόμους του ιστορικού κέντρου της πόλης, συνοδευόμενοι από την Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας, την κόκκινη την παλιά όπως την ξέρουν οι Κερκυραίοι.
Το κύριο μέρος του Φεστιβάλ θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα της ίδιας ημέρας στο Δημοτικό Θέατρο με παιδικές χορωδίες από την Κέρκυρα, τους Παξούς, τη Λευκάδα, τη Ζάκυνθο και την Κεφαλλονιά με το διαγωνιστικό μέρος να υπολείπεται στο νού όλων, έναντι της ευκαιρίας που θα δοθεί στους νέους επτανήσιους να βρεθούν μεταξύ τους, να ανταλλάξουν απόψεις για την αγαπημένη τους ασχολία, τη μουσική και το τραγούδι. Κρίκους πολιτισμού που έρχονται να συνδεθούν στην πολιτιστική αλυσίδα της περιοχής που ξεκινά πολύ παλιά, από την εποχή των προπαπούδων τους και συνεχίζεται έως και σήμερα, αναλλοίωτη, βασισμένη στην αγάπη του τόπου αυτού για τις τέχνες και την καλλιτεχνική έκφραση.

Keywords
Τυχαία Θέματα