Καβάλα: «Το Ζάρι» του γυμνασίου Αμυγδαλεώνα βραβεύεται

10:27 8/5/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Το βραβείο τους, το ειδικό βραβείο ορχηστρικής μουσικής στην κατηγορία Μουσική Σύνθεση για την ταινία μικρού μήκους «Το Ζάρι», θα παραλάβουν την Παρασκευή στην Αθήνα οι μαθητές του Γυμνασίου Αμυγδαλεώνα Καβάλας.

Πρόκειται για την επιτυχημένη συμμετοχή στο σχολείου στον 9ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους «Cinema… διάβασες;» με την ταινία τους «Το Ζάρι» που δημιούργησαν σε συνεργασία με τον μουσικό, Γιάννη Ανατολίτη και υπεύθυνη εκπαιδευτικό την Ευδοκία Φανερωμένου.

Οι μαθητές που εργάστηκαν για την ταινία είναι οι Ιωάννα Αϊβαζίδου, Μαρία Ευμορφοπούλου, Ιωάννης Βουδούρης, Δήμητρα Καραδήμου, Σοφία Καρακασίδου, Ευτυχία Κασμολλάρι, Κατερίνα Κεσικιάδου, Χρυσάφης Κοκκινίδης, Μαρία Κουντουδάκη, Ειρήνη Λαλίκου, Θεοδώρα Λεμονίδου, Μιχαήλ Μιναγκορασβίλι, Αθηνά Μπόνια, Γεωργία Μπόνια, Πάρις Μπουδαλάκις, Γεωργία Μπουλούτα, Ευριπίδης Ορνιθόπουλος και Ιωάννα Παπαδοπούλου, σε συνεργασία και με τον Νικόλαο Πεγγαρά.

Η υπόθεση αφορά μια παρέα εφήβων οι οποίοι περιμένοντας το λεωφορείο ρίχνουν ζάρια μέσω εφαρμογής στο κινητό τους και παίζουν ένα δικό τους παιχνίδι. Εκείνος που τυχαίνει τη χαμηλότερη ζαριά στο κινητό υποβάλλεται από τους υπόλοιπους σε μια αστεία δοκιμασία. Το βράδυ συναντιούνται μέσω… του κινητού, το οποίο μονοπωλεί με κάθε τρόπο, κατά τη συνήθεια, τις τελευταίες βραδινές τους στιγμές. Ώσπου ένας από την παρέα σκαρφίζεται μια έκπληξη και αποφασίζει να τους αιφνιδιάσει. Το πρωί βρίσκουν όλοι στην εξώπορτά τους ένα κουτί που τους προκαλεί σε ένα μυστήριο ραντεβού. Ένας παράξενος τύπος τους δίνει μία κάρτα με διεύθυνση. Η παρέα οδηγείται σε μία ευχάριστη περιπέτεια κατά την οποία η δημιουργικότητα, η φαντασία και η δια ζώσης επαφή επικυριαρχούν με τρόπο ασυνείδητο στο σκόρπισμα χρόνου και στον αυτοματισμό της μαζικής συμπεριφοράς.

Τον διαγωνισμό συνδιοργάνωσε το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου μαζί με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, την ΕΡΤ και την Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα – Μορφωτικό Γραφείο –Σπίτι της Κύπρου.

Στην εκδήλωση απονομής των βραβείων που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019 στις 11 το πρωί στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί θα παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα