Δ. Μακεδονία: Ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου

10:07 8/5/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Πραγματοποιούνται αύριο Πέμπτη 9 Μαΐου 2019 και στη Δυτική Μακεδονία οι εκδηλώσεις για την ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και του εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 κατά του ναζισμού και του φασισμού.

Στη πόλη της Κοζάνης, οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν στις 8:00 το πρωί την επίσημη έπαρση Σημαίας, στις 10:30 π.μ. την Επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου

και στις 10:50 π.μ. την Επιμνημόσυνη δέηση και την Κατάθεση στεφάνων στην Κεντρική Πλατεία Κοζάνης.

Στην πόλη των Γρεβενών, θα τελεστεί στις 10.30 το πρωί η Επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Γρεβενών, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ.κ. Δαβίδ και στις 11.00 το πρωί στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στην πλατεία Ελευθερίας, θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων.

Στην πόλη της Καστοριάς, στις 07:00 το πρωί Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Εκκλησιών, στις 08:00 θα γίνει η Επίσημη Έπαρση της σημαίας στην πλατεία «Μακεδονομάχων» με τη συμμετοχή τμήματος απόδοσης τιμών, στις 09:15 η Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Καστοριάς, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ.κ. Σεραφείμ και στις 09:45 το πρωί θα τελεστεί η Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων Ηρώων, στην πλατεία «Μακεδονομάχων», όπου θα γίνει και η Κατάθεση στεφάνων. Η 9η Μαΐου, καθιερώθηκε ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ως ημέρα πανελλαδικού, για την έμπρακτη απόδοση της οφειλόμενης τιμής προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του αγώνα του Ελληνικού Λαού εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων κατοχής.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα