Καβάλα: Το «Άκουσέ με» της Μανίνας Ζουμπουλάκη στη δημοτική βιβλιοθήκη

12:49 7/1/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Το μυθιστόρημα με τον τίτλο «Άκουσέ με» θα παρουσιάσει η συγγραφέας Μανίνα Ζουμπουλάκη στην πόλη της Καβάλας.

Την εκδήλωση διοργανώνουν η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας και οι εκδόσεις «Παπαδόπουλος» και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου, στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Για το βιβλίο και τη συγγραφέα θα μιλήσουν η δημοσιογράφος Κατερίνα Κακιλή και ο επιμελητής του βιβλίου Θανάσης Τσιρταβής. Αποσπάσματα θα διαβάσει η θεατρολόγος και ηθοποιός Ναταλία – Άννα Βασιλέκα ενώ την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Θόδωρος Θεοδωρίδης.

Η

Μανίνα Ζουμπουλάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καβάλα. Άρχισε να γράφει από την ηλικία των δέκα ετών. Σπούδασε στην Αμερική Ιστορία της Τέχνης και Σωματική Αγωγή. Ως δημοσιογράφος συνεργάζεται με γνωστά περιοδικά από την αρχή της δεκαετίας του ’80 μέχρι και σήμερα χωρίς διακοπή. Έχει ασχοληθεί με μεταφράσεις, ενώ δούλεψε στο ραδιόφωνο ως παραγωγός. Έγραψε σενάρια για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Γνωστά της βιβλία είναι τα: «Κενά μνήμης», «Μυροβόλος άνοιξις», «Φεύγα!», «Η ζωή (δεν) είναι ταινία», «Η σκόνη της ημέρας», όλα από τις εκδόσεις Ίστός. «Ριζότο» (Λιβάνη), «Αληθινή σταρ» (Ωμέγα), «Το μεγάλο καλοκαίρι» (Interbooks), «Πώς να γράψεις» (Interbooks), «Ευτυχία» (Παπαδόπουλος).

Το «Άκουσέ με» είναι το δεύτερο βιβλίο μιας τριλογίας με πρώτο το πολιτικό – αστυνομικό και ολίγον μυστηρίου μυθιστόρημά της «Κάτι μου κρύβεις». Αναμένεται να ολοκληρωθεί με το επόμενο και τελευταίο που περιμένει τη σειρά του να πάει στον εκδότη, στο τυπογραφείο και στα χέρια των αναγνωστών.

Περίληψη – Η Δώρα, με τη μυστήρια ικανότητα να «βλέπει» μέσα στα κεφάλια των ανθρώπων, δεν θέλει καθόλου να ασχοληθεί με τις δολοφονίες των άστεγων της Αθήνας – αλλά μπλέκει χωρίς να το καταλάβει, ενώ ξεναγεί στην πόλη μια παρέα γυναικών από τη Σουηδία. Η μία από τις γυναίκες δεν είναι απλή τουρίστρια, κουβαλάει ένα παλιό, αβάσταχτο έγκλημα και η Δώρα δεν μπορεί να το…

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα