Στο επίκεντρο η αποκρυπτογράφηση σημειώσεων Τζιωνή και Σάρας

Με την κατάθεση μάρτυρα κατηγορίας ο οποίος υπηρετεί στο εγκληματολογικό εργαστήρι της Αστυνομίας συνεχίστηκε η εκδίκαση του διπλού φονικού ενώπιον Κακουργιοδικείου. Ο μάρτυρας, αφού κατέθεσε έκθεση που είχε συντάξει αμέσως μετά την έρευνα των τεκμηρίων, έθεσε ενώπιον Κακουργιοδικείου τα αποτελέσματα των εξετάσεών του στα σημειωματάρια που εντοπίστηκαν.

Εντός των σημειωματάριων υπήρχαν γραφόμενα τόσο του Λοΐζου Τζιωνή όσο και της Σάρας Σιαμς. Να σημειωθεί εδώ ότι στις 28 Απριλίου ενώπιον Δικαστηρίου λέχθηκε ότι εντοπίστηκαν σημειωματάρια με σημειώσεις

τόσο του Τζιωνή όσο και της Σάρας. Οι σημειώσεις, σύμφωνα με τον μάρτυρα, ήταν μπερδεμένες και περιλάμβαναν αριθμούς αλλά και γράμματα του ελληνικού αλφάβητου.

Το SigmaLive κατέγραψε και σήμερα τα κυριότερα σημεία της διαδικασίας.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Λοΐζου Τζιωνή υπέβαλε ένσταση στην κατάθεση των ευρημάτων από το σημειωματάριο στο οποίο εντοπίστηκε ο γραφικός χαρακτήρας του πελάτη του, στη βάση του ότι το σημειωματάριο εντός του οποίου εντοπίστηκαν τα χειρόγραφα ερευνήθηκε ουσιαστικά παράτυπα. Το αυτοκίνητο που ιδιοκτησιακά ανήκει στον παππού του Τζιωνή οδηγείτο και χρησιμοποιείτο από τον κατηγορούμενο, κάτι το οποίο, σύμφωνα με τον συνήγορό του, δεν τον νομιμοποιεί ως προς το να δώσει συγκατάθεση για ένταλμα έρευνας.

Η Αστυνομία, σύμφωνα με τον συνήγορο του Τζιωνή, όφειλε να εκδώσει δεύτερο ένταλμα έρευνας, αφού συνέχισε τις έρευνες στο αυτοκίνητο μέρες αφότου εξέδωσε το πρώτο ένταλμα. Από πλευράς της η Κατηγορούσα Αρχή θεώρησε ότι το αίτημα για δίκη εντός δίκης που ηγέρθη με ένσταση του συνήγορου ήταν άνευ ουσίας, αφού, όπως ισχυρίστηκε, η Αστυνομία είχε κάθε δικαίωμα να ερευνήσει το όχημα αφού βρισκόταν στην κατοχή της, χωρίς να εκδώσει δεύτερο ένταλμα έρευνας. Το αίτημα για δίκη εντός δίκης απορρίφθηκε, παραχωρήθηκε όμως το δικαίωμα στον συνήγορο του Τζιωνή για αγόρευση επί του ζητήματος στην ερχόμενη δικάσιμο που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Παρασκευή, 11/1.

Keywords
Τυχαία Θέματα