Καβάλα: Νέος κύκλος για τη «Βιογραφία του Πατρογονικού»

14:03 8/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Δεύτερο κύκλο παραστάσεων προγραμματίζει η Δημοτική Θεατρική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ) για το έργο «Η Βιογραφία του Πατρογονικού» σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη, από το Σάββατο 13 Οκτωβρίου έως και την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018, στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου.

Η ιστορία ενός σπιτιού της Καβάλας ηλικίας 115 ετών γίνεται η αφορμή να βιογραφηθεί μια πόλη. Η Μάγκυ Κριθαρέλλη οργάνωσε δύο παράλληλες ιστορικές έρευνες στις δύο οικογένειες που συνδέονται με την ιστορία του σπιτιού και τις παρουσίασε

σε ένα βιβλίο, το οποίο έγινε θεατρική παράσταση από τον Θοδωρή Γκόνη. Η δική της οικογένεια (Παπανικολάου) έχει στην ιδιοκτησία της το σπίτι από το 1936. Αλλά και η πρώτη οικογένεια που το έχτισε το 1903, την εποχή της αστικής ακμής της Καβάλας, η οικογένεια του Δημήτρη Σούλα, με καταγωγή από το Σούλι, ιχνηλατείται διεξοδικά. «Αν βάλει κανείς σε μια σειρά τις διαδρομές των δύο οικογενειών, έχει σε μικρογραφία ελκυστικές και πειστικές εκδοχές της νεοελληνικής ιστορίας» έγραψε ο Νίκος Βατόπουλος στην εφημερίδα «Καθημερινή».

Οι συντελεστές

Σκηνοθεσία: Θοδωρής Γκόνης
Κείμενο παράστασης: Πάνος Δεληνικόπουλος, Κατερίνα Λιάτσου, Θοδωρής Γκόνης
Σκηνικά/Κοστούμια: Ανδρέας Γεωργιάδης
Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας
Κατασκευή σκηνικού: Γιώργος Μαστοράκης, Γιάννης Σταυρίδης
Ειδικός συνεργάτης: Στράτος Καλαφάτης
Βοηθοί σκηνοθέτη: Μιχάλης Αγγελίδης, Κατερίνα Συμεωνίδου
Χειρισμός ήχου παράστασης: Κωνσταντίνος Γαρουφαλλίδης
Χειρισμός κονσόλας φωτισμών: Γιώργος Τριανταφυλλίδης
Παίζουν οι ηθοποιοί : Ελένη Μαβίδου, Παύλος Σταυρόπουλος
Συμμετέχει η μικρή Κατερίνα Σεμερτζίδη

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα