Καβάλα: Νέα φιλοσοφία και αξιοποίηση του επιστημονικού δυναμικού στον Αναπτυξιακό Νόμο, κατά τον υφυπουργό Γιώργο Χαρίτση

15:03 3/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης δίνει τη δυνατότητα ενίσχυσης της ρευστότητα και για την ικανοποίηση των δανειακών υποχρεώσεων και την εξόφληση μεγάλου μέρους των χρεών του δημοσίου προς την ιδιωτική οικονομία, ανέφερε χθες (Σάββατο) από την Καβάλα ο υφυπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης.
Σε συνέντευξη Τύπου, ο υφυπουργός αναφέρθηκε στο νέο ΕΣΠΑ το οποίο προχωρά με ταχείς ρυθμούς και αναμένεται έως το Σεπτέμβριο να έχει ενεργοποιηθεί το 50% του πακέτου.
Για τον αναπτυξιακό νόμο

ο κ.Χαρίτσης υποστήριξε ότι σχεδιάστηκε αρχικά προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του παρελθόντος, όπως τη συσσώρευση προτάσεων μεγαλύτερου προϋπολογισμού από τα διαθέσιμα κονδύλια και το ξεπάγωμα των κονδυλίων εκείνων που είχε δεσμεύσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Βασικά όμως δημιουργεί ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο με σχεδιασμό πώς οι πόροι αυτοί θα αξιοποιηθούν και θα αποδώσουν στην ελληνική οικονομία. «Στόχευσή μας είναι η ενίσχυση του βασικού πλεονεκτήματος που έχει η χώρα κι αυτό είναι το ανθρώπινο δυναμικό. Διαθέτουμε πολύ περισσότερους νέους επιστήμονες από κάθε άλλη χώρα και εκεί σκοπεύουμε να επενδύσουμε» τόνισε ο κ. Χαρίτσης.
Συνάντηση με ΚΟΙΝΣΕΠ «Δασικό Χωριό Παγγαίου»
Ο κ. Χαρίτσης, κατά την επίσκεψή του στην περιοχή, συναντήθηκε το πρωί του Σαββάτου με τα μέλη της ΚΟΙΝ.
Keywords
Τυχαία Θέματα