Κρήτη: Χιλιάδες κόσμου στην γιορτή Κρητικής διατροφής στο Ρέθυμνο

14:26 3/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Χιλιάδες Ρεθυμνιώτες, πολίτες απ όλη την Κρήτη αλλά και ξένους επισκέπτες του νησιού μας «μαγνητίζει» η γιορτή Κρητικής Διατροφής, που πραγματοποιείται στον Δημοτικό Κήπο, με συνδιοργανωτές την Αντιπεριφέρεια, τον Δήμο και το Επιμελητήριο Ρεθύμνου.

Πρόκειται για μια αυθεντική Γιορτή όπου προβάλλονται τα ποιοτικά Κρητικά προϊόντα, η φημισμένη Κρητική διατροφή-γαστρονομία αλλά και ο πολιτισμός ,η παράδοση ,η φιλοξενία των ανθρώπων του νησιού μας. Είναι μια γιορτή θεσμός που πραγματοποιείται

με επιτυχία κάθε καλοκαίρι για 5η χρονιά στο Ρέθυμνο, διαρκεί μια εβδομάδα και ολοκληρώνεται την Πέμπτη 7 Ιουλίου. Στην σημαντικότητα του ρόλου της γιορτής Κρητικής διατροφής στην επιτυχία της αλλά και στην ανάγκη στήριξης των Κρητικών προϊόντων και την προώθηση τους στις Ελληνικές και ξένες αγορές, αναφέρθηκαν στους χαιρετισμούς τους ,στα εγκαίνια του7ημερου των εκδηλώσεων ,ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ,η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιονή, ο Δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ρεθύμνου Γιώργος Γιακουμάκης, παρουσία του Γεν. Γραμ. του Υπουργείου Εμπορίου Αντώνη Παπαδεράκη, του Μητροπολίτη κκ Ευγενίου, του Επισκόπου Μεσαωρίας Κύπρου κκ Γρηγορίου (τέλεσε τον Αγιασμό), τοπικών Αρχών, φορέων, Περιφερειακών, Δημοτικών συμβούλων και πλήθους κόσμου. Μάλιστα ο Περιφερειάρχης είπε, πως η Περιφέρεια θα συνεχίσει να στηρίζει δράσεις που θα στοχεύουν στην ανάδειξη του πρωτογενή τομέα του νησιού και την εξωστρέφεια των πιστοποιημένων Κρητικών προϊόντων. Παράλληλα ο κ. Αρναουτακης έδωσε συγχαρητήρια στους συνδιοργανωτές και στους εκθέτες, προσθέτοντας: «εμείς, από την πλευρά μας, ως Περιφέρεια Κρήτης στηρίζουμε τέτοιες ενέργειες για την προώθηση τοπικών προϊόντων σε συνδυασμό με την προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος και ο συνδυασμός αυτός δίνει μια πρωτοπορία στην Κρήτη για εξωστρέφεια τόσο σε υπηρεσίες όσο και στα προϊόντα».
Keywords
Τυχαία Θέματα