Καβάλα: Έργα 5 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση μνημείων σε Φιλίππους και Θάσο

10:25 1/8/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Δύο από τα πιο σημαντικά μνημεία στην ευρύτερη περιοχή της Καβάλας, η Βασιλική Β’ του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων και το αρχαίο θέατρο της Θάσου, εντάχθηκαν στο επιχειρησιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας συνολικού προϋπολογισμού 4.939.678 ευρώ.

Οι εργασίες στη Βασιλική Β’ του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων, προϋπολογισμού 1.439.678 ευρώ, στόχο θα έχουν την προστασία του μνημείου από τη φθορά, τη στερέωση και συμπλήρωση των σωζόμενων τμημάτων του καθώς και την ανάδειξη της αρχιτεκτονικής σπουδαιότητάς του.

Σε

ό,τι αφορά στο αρχαίο θέατρο της Θάσου, το έργο είναι προϋπολογισμού 3.500.000 ευρώ και προβλέπει την αποκατάσταση ενός μεγάλου μέρους των μαρμάρινων εδωλίων, την ενίσχυση της ανατολικής παρόδου, την αποκατάσταση μέρους του προσκηνίου, τη βελτίωση της πρόσβασης στο θέατρο για τους πεζούς καθώς και τη δημιουργία εικονικής περιήγησης για άτομα με αναπηρία.

Με τη χρηματοδότηση των έργων αυτών, η Περιφέρεια ΑΜΘ επενδύει στην προστασία και ανάδειξη των μνημείων της και ενισχύει τον χαρακτήρα της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ως τουριστικού προορισμού με ιστορικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα