Καβάλα: Έντονη αντιπαράθεση για την μετεγκατάσταση 250 προσφύγων

09:38 15/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ της δημοτικής αρχής και των κυβερνητικών βουλευτών, αλλά και παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου πυροδότηση η απόφαση της κυβέρνηση για μεταφορά των 250 προσφύγων από τον ανοικτό καταυλισμό του Εσκί Καπού σε κτίρια του στρατοπέδου Ασημακοπούλου στην Καβάλα.

Οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ
H μετεγκατάσταση του προσφυγικού πληθυσμού από το Εσκί Καπού, καθ’ ομολογία όλων των εμπλεκομένων κρίνεται απολύτως αναγκαία, καθώς η παραμονή τους στον ανοιχτό καταυλισμό στην Άσπρη

Άμμο, υπό τις παρούσες συνθήκες, εγκυμονεί κινδύνους φυσικής εξόντωσής τους, αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση οι βουλευτές Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ.
Τονίζουν δε ότι η επιλογή του τόπου μετεγκατάστασης στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου ανήκει εξ ολοκλήρου στην ευθύνη της Πολιτείας, όπως άλλωστε κατ’ επανάληψη ζητούσε η δημοτική αρχή. Η μετεγκατάσταση των προσφύγων σε έναν στεγασμένο χώρο σε άμεσο χρόνο, υπαγορεύεται από το στοιχειώδες αίσθημα ανθρωπισμού και σε καμία περίπτωση δεν παρακωλύεται η ομαλή οικονομική και κοινωνική ζωή της πόλης.

Ο δήμος Καβάλας
Χθες, με ανακοίνωσή του, ο δήμος Καβάλας κατηγόρησε τόσο την κυβέρνηση και τους τοπικούς βουλευτές ότι η μετεγκατάσταση αποφασίστηκε ερήμην της τοπικής κοινωνίας, όσο και τους επικεφαλής τριών δημοτικών παρατάξεων, τους Κωστή Σιμιτσή, Μάκη Παπαδόπουλο και Άρη Βέρρο ότι απάντησαν ναι στην «γκετοποίηση» των προσφύγων.

Η «Ανοικτή Πόλη»
Η χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα μπει σε μαύρη σελίδα στην Ιστορία μας αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ.Κωστής Σιμτιτσής. «Εμείς συνεχίζουμε να διαφωνούμε με τα γκέτο μέσα ή έξω από την πόλη. Θεωρούμε απίστευτο να μη μπορούμε να διασπείρουμε 40 οικογένειες στις τρεις πόλεις του νομού μας. Όμως, μέχρι να πετύχουμε την καλύτερη λύση, είναι σοβαρό να αφήνουμε τους ανθρώπους αυτούς σε έναν καταυλισμό για τον οποίο οι πάντες συμφωνούμε πως είναι ακατάλληλος;»

Ο «Τόπος της Ζωής μας»
«Συζητάμε για το στρατόπεδο επειδή η διοίκηση του Δήμου αρνείται πεισματικά να παρουσιάσει αξιόπιστη πρόταση, μόνο και μόνο για λόγους πολιτικού κόστους, το οποίο επιθυμεί να χρεωθούν όλοι οι άλλοι…» απαντά ο Μάλης Παπαδόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα