Καβάλα: Ενημέρωση για το αεροδρόμιο από την Fraport

19:51 15/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σήμερα στις 5.30 το απόγευμα επισκέφθηκε τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Μαρκόπουλο στο γραφείο του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Fraport Greece, Alexander Zinell, στο πλαίσιο συνάντησης γνωριμίας. Ο κ. Zinell ενημέρωσε τον κ. Μαρκόπουλο πάνω στο πρόγραμμα αναβάθμισης του Διεθνούς Αεροδρομίου καβάλας καθώς συγκαταλέγεται στα 14 Περιφερειακά Αεροδρόμια που παραχωρήθηκαν στην Fraport Greece.

Ο κ. Μαρκόπουλος καλωσόρισε τον κ. Zinell στην Περιφέρεια τονίζοντας ότι τόσο ο ίδιος όπως και ο Περιφερειάρχης

κ. Μέτιος θεωρούν ότι η Fraport είναι ένας σημαντικός παράγοντας που από εδώ και στο εξής εκ των πραγμάτων θα επιτελέσει έναν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του Αεροδρομίου και οπωσδήποτε τους ενδιαφέρει να έχει ανάπτυξη στους εμπορικούς, επιβατικούς και τουριστικούς τομείς.
Από πλευράς του ο κ. Zinell τόνισε πως σκοπεύουν μέσω αυτών των συνεργειών που επιχειρούν με την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας να αυξήσουν την επιβατική κίνηση, τις επιχειρηματικές ευκαιρίες όχι μόνον για την περιοχή που βρίσκεται το αεροδρόμιο Καβάλας αλλά για την ευρύτερη περιοχή γενικότερα. Σημείωσε δε πως έχουν συγκεκριμένες αναπτυξιακές προοπτικές για το Αεροδρόμιο και για αυτό τον λόγο επενδύουν 1,2 δις ευρώ και για τα 14 αεροδρόμια καθώς επίσης και 300 περίπου εκ. ευρώ για επενδύσεις στην επόμενη 4ετία.
«Είμαστε επιχειρησιακά έτοιμοι να αναλάβουμε την λειτουργία των αεροδρομίων ενώ έχει στελεχωθεί το αεροδρόμιο της Καβάλας και στα μέσα Μαρτίου θα ξεκινήσει η σχετική διαδικασία» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα