Καβάλα: Εκδρομή γνωριμίας του «Πάρκου Φιλίππων»

14:00 17/4/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Πεζοπορική εκδρομή με σκοπό τη γνωριμία του «Πάρκου Φιλίππων» διοργανώνει η Ομάδα «Οψόμεθα εις Φιλίππους» την Κυριακή 21 Απριλίου 2019.

Η εκδρομή αυτή είναι η πρώτη ανάμεσα σε αυτές που αντλούν την έμπνευσή τους από την Via Egnatia και σκοπό της έχει το να στρέψει το ενδιαφέρον στην αρχαία Εγνατία οδό. Είναι προγραμματισμένη στα πλαίσια του έργου που έχει αναλάβει η Επιστημονική ομάδα με τίτλο «Πιστοποίηση πεζοπορικού μονοπατιού Via Egnatia

από την European Ramblers Association».

Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν ένα μαγευτικό κομμάτι της περιοχής μέσα από την καθοδήγηση έμπειρων περιηγητών, που θα εξηγήσουν το πώς προετοιμάζονται οι εν λόγω πεζοπορικές διαδρομές μέσα από μελέτη χαρτών, ιστορικών πηγών και όχι μόνο. Πρόκειται για μια ημερήσια πεζοπορική εκδρομή μέτριας δυσκολίας.

Το μήκος της διαδρομής υπολογίζεται στα 13.5 χμ. και ο ελάχιστος απαιτούμενος χρόνος είναι οι 3 με 4 ώρες. Ως σημείο εκκίνησης έχει οριστεί το δημαρχείο στο Καλαμπάκι, στις 10 το πρωί με αντίτιμο συμμετοχής τα 5€. (Θα υπάρχει λεωφορείο επιστροφής στο Καλαμπάκι).

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα