Ενοχή για 15 στελέχη της Siemens ζήτησε η εισαγγελέας

13:00 17/4/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Την ενοχή ακόμη 5 υψηλόβαθμων στελεχών της γερμανικής εταιρείας Siemens για δωροδοκίες σε Έλληνες πολιτικούς και στελέχη του ΟΤΕ, ζήτησε η εισαγγελέας που συνεχίζει για δεύτερη ημέρα την αγόρευσή της για τα μαύρα ταμεία της Siemens στη συμφωνία ψηφιοποίησης του ΟΤΕ.

Η κα Σκεπαρνιά έχει ζητήσει συνολικά

τη δίωξη και για 8 υψηλόβαθμα στελέχη της Siemens και συνεχίζει την αγόρευση της για τους κατηγορούμενους υπαλλήλους και στελέχη του ΟΤΕ. Για τους συγκεκριμένους η εισαγγελέας υπογράμμισε ότι όλοι απαίτησαν και πήραν χρήματα από τη μητρική Siemens προκειμένου να συναφθεί η προγραμματική συμφωνία 8002 του 97 για την ψηφιοποίηση του οργανισμού και όλοι γνώριζαν ότι η Siemens δωροδοκούσε εταιρικά στελέχη του ΟΤΕ προκειμένου να αναλάβει το έργο.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, το δημόσιο ζημιώθηκε από την μίζα 69 εκατομμύρια ευρώ αλλά και από το γεγονός ότι ο ΟΤΕ αγόρασε πανάκριβα υλικά ώριμης τεχνολογίας από την Siemens και λόγω της δωροδοκίας τα στελέχη του ΟΤΕ, δεν αναζήτησαν φθηνότερες τιμές και φθηνότερα υλικά από τον ανταγωνισμό αλλά ούτε και προχώρησαν σε διαπραγμάτευση χαμηλότερης τιμής με την γερμανική εταιρεία.

Από την προηγούμενη συνεδρίαση η εισαγγελέας έχει προτείνει την ενοχή ακόμη δύο επιχειρηματιών και την αθώωση τεσσάρων κατηγορουμένων.

Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγίωτη

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα