Καβάλα: Αποκλεισμός της Εγνατίας οδού για τα διόδια

14:18 30/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με συμβολικό 15λεπτο αποκλεισμό της Εγνατίας οδού, αύριο (Τετάρτη) στις 5 το απόγευμα, ξεκινούν οι φορείς τις Καβάλας τις κινητοποιήσεις για να αποτρέψουν τη δημιουργία νέου σταθμού διοδίων (δεύτερος στον νομό) στο ύψος της Άσπρης Άμμου (νέο λιμάνι).

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, ο αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Μαρκόπουλος και οι επικεφαλής των παρατάξεων του δήμου Καβάλας, απηύθυναν κάλεσμα σε φορείς, συλλόγους και πολίτες να κινητοποιηθούν και να συστρατευτούν ώστε να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα στην κεντρική διοίκηση και την «Εγνατία οδό».
Η

απόφαση για τα διόδια στην περιοχή ελήφθη το 2014, ωστόσο πρόσφατα η «Εγνατία οδός Α.Ε.» ξεκίνησε τη δημοπράτηση του έργου, κάτι που προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση του δήμου Καβάλας. Σε επείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εξέδωσε ομόφωνο ψήφισμα ενάντια στην εγκατάσταση σταθμού διοδίων στα όρια του δήμου.
Όπως επισημαίνεται, η λειτουργία διοδίων στην περιοχή θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην πόλη η οποία αναγκαστικά θε δεχθεί όλο όγκο των οχημάτων που θα κινούνται εναλλακτικά αποφεύγοντας τα διόδια.
Επιπλέον, αναμένεται να δημιουργηθούν προβλήματα στην κίνηση των κατοίκων και των επισκεπτών με αντίκτυπο στην οικονομία και τον τουρισμό.
«Δεν θα δεχθούμε άλλη επιβάρυνσή μας προκειμένου να ικανοποιηθούν άλλες περιοχές» ανέφερε η δήμαρχος Καβάλας υπενθυμίζοντας ότι πρόκειται για τα δεύτερα διόδια εντός του νομού.
Η κινητοποίηση θα γίνει στο 476 χιλιόμετρο της Εγνατίας οδού (κοντά στην Άσπρη Άμμο). Μια ώρα νωρίτερα, λεωφορεία θα ξεκινήσουν από τον δημοτικό κήπο μεταφέροντας τους πολίτες στον τόπο διαμαρτυρίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα