Καβάλα: Κινητοποίηση για τα διόδια στην παράκαμψη της πόλης

08:19 1/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την έντονη αντίδρασή τους στην κατασκευή νέων (δεύτερων) διοδίων στον νομό Καβάλας, στην παράκαμψη της πόλης, εξέφρασαν πολίτες και φορείς της περιοχής.

Για 20 λεπτά περίπου διέκοψαν την κυκλοφορία στην Εγνατία οδό, στο 476ο χιλιόμετρο, διαμαρτυρόμενοι για την επιλογή κυρίως του τόπου όπου θα κατασκευαστούν τα διόδια που εκτιμούν ότι θα οδηγήσει την κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Καβάλας.

Η απόφαση για τα διόδια στην περιοχή ελήφθη το

2014, με ΚΥΑ για 13 συνολικά σταθμούς, ωστόσο πρόσφατα η «Εγνατία οδός Α.Ε.» ξεκίνησε τις διαδικασίες δημοπράτηση του έργου, κάτι που προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση στην Καβάλα.

Όπως επισημαίνεται, πέρα των προβλημάτων που θα προκύψουν στην οικονομία και στον τουρισμό, η λειτουργία μετωπικών διοδίων στην περιοχή θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην πόλη η οποία αναγκαστικά θε δεχθεί όλο όγκο των οχημάτων, μικρών και μεγάλων, που θα κινούνται εναλλακτικά αποφεύγοντας τα διόδια.
Η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα δήλωσε ότι αναμένεται ο δήμος να προσφύγει και νομικά καθώς ο χώρος που επελέγη για να γίνει ο νέος σταθμός διοδίων δεν είναι Εγνατία Οδός αλλά η παράκαμψη της Καβάλας.
Φορείς και πολίτες παραμένουν σε ετοιμότητα ζητώντας να μην κατασκευαστούν διόδια στο συγκεκριμένο σημείο στα όρια του δήμου Καβάλας.
Η Εγνατία Οδός Α.Ε. αναμένεται να δημοπρατήσει το έργο μέσα στον Ιούνιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα