Κατηγορηματική διάψευση Κοτζιά περί non paper για Τσάμηδες

13:54 5/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Κατηγορηματικά διέψευσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς τους ισχυρισμούς του Αλβανού ομολόγου του ότι «η Αθήνα και τα Τίρανα συμφώνησαν να περιλάβουν σε non paper το θέμα των Τσάμηδων».
Η μόνη αναφορά, τόνισε ο κ. Κοτζιάς, ήταν ότι «δεν αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης για την ελληνική πολιτεία». Επίσης ο κ. Κοτζιάς ανέφερε ότι «υπάρχουν δυνάμεις στην Ελλάδα που είτε παριστάνουν ότι αγνοούν ό,τι έχει συμβεί, είτε λένε δημοσίως ψέματα και ήρθαν

τώρα τα ΜΜΕ του ακραίου νεοφιλελευθερισμού να λένε ότι συζητάμε το θέμα».

«Αθήνα και Τίρανα είχαν υποβάλει από κοινού non paper τόσο στην Ύπατη εκπρόσωπο της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική Φεντερίκα Μογκερίνι όσο και στον Επίτροπο για τη Διεύρυνση της Ευρώπης Γιοχάνες Χαν», ισχυρίστηκε ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών Ντιτμίρ Μπουσάτι σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Report TV των Τιράνων.

«Υπάρχει ψήφισμα της αλβανικής βουλής για το θέμα», τόνισε ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών, επαναλαμβάνοντας ότι «ο κυβερνητικός συνασπισμός της Αλβανίας απαρτίζεται και από σημαντικό αριθμό βουλευτών από το κόμμα PDIU των Τσάμηδων».

ΠΗΓΗ:ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ -ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Keywords
Τυχαία Θέματα