Καθυστερούν οι διαδικασίες αποκατάστασης λόγω …ΦΕΚ

21:09 30/11/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Ένα μήνα μετά τον φονικό σεισμό της 30ης του Οκτώβρη και οι διαδικασίες για την έκδοση των σχετικών υπουργικών αποφάσεων είναι εξαιρετικά αργές. Ενώ η κυβέρνηση ανακοίνωσε λίγες ημέρες μετά τον σεισμό μία δέσμη οκτώ μέτρων για την ανακούφιση των πληγέντων τίποτε δεν έχει εφαρμοστεί ως σήμερα, καθώς δεν υπάρχει ακόμη η απόφαση οριοθέτησης της Σάμου, ως σεισμόπληκτη περιοχή.

Την Παρασκευή υπήρξε ενημέρωση από τον βουλευτή του Νομού, ότι υπεγράφη η σχετική Κ.Υ.Α και ως τη Δευτέρα θα είχε το ΦΕΚ. Μέχρι τώρα δεν έχει ανακοινωθεί με αποτέλεσμα

και οι σχετικές εγκύκλιοι για την αναστολή πληρωμών σήμερα 30 Νοέμβρη σε ασφαλιστικά ταμεία να μην ισχύουν και εκατοντάδες επαγγελματίες κατέβαλλαν τις εισφορές τους κανονικά.

Όσον αφορά στους Δήμους Αν. και Δυτικής Σάμου έχει δοθεί από 1,5 εκ. ευρώ για τις πρώτες ανάγκες.

Ήδη στον Δήμο Αν. Σάμου προχωρά η β’ φάση επιδομάτων πρώτων βιοτικών αναγκών σε 181 δικαιούχους ενώ στην α’ φάση δόθηκε η επιχορήγηση των 600 ευρώ σε 293 δικαιούχους, των οποίων η κύρια κατοικία έχει πληγεί από το σεισμό της 30ης Οκτωβρίου.

Επίσης 200 άτομα μένουν ακόμη σε ξενοδοχεία στην Ανατολική Σάμο.

Στον Δήμο Δυτικής Σάμου έχουν καταβληθεί τα πρώτα επιδόματα στο 20% περίπου όσων έχουν καταθέσει αίτηση για αποζημίωση.

Περισσότερα από 2.300 κτίσματα έχουν κριθεί ακατάλληλα ενώ πάνω από 500 επιχειρήσεις έχουν δηλώσει ζημιές.

Άμεσα θα ξεκινήσει η λειτουργία γραφείου της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών στη Σάμο, ώστε να υπάρξει καλύτερη εξυπηρέτηση των πληγέντων δημοτών από το σεισμό για όσο καιρό χρειαστεί . Για την στέγαση και τη λειτουργία του γραφείου υπεύθυνοι θα είναι οι δήμοι Ανατολικής και Δυτικής Σάμου αντίστοιχα.

 

The post Καθυστερούν οι διαδικασίες αποκατάστασης λόγω …ΦΕΚ appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καθυστερούν, …ΦΕΚ,kathysteroun, …fek