Καθολική λύση για τους αποφοίτους σχολών του εξωτερικού υποσχέθηκε ο υπουργός Παιδείας

18:09 10/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Διέξοδο και καθολική λύση, υποσχέθηκε ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής ΑΝ.ΕΛ. Λάρισας, Βασίλης Κόκκαλης αναφορικά με την αναγνώριση των 3.000 περίπου εκκρεμών αιτήσεων αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων και επαγγελματικής ισοδυναμίας τίτλων ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης εξωτερικού, μέσω του συμβουλίου αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων (ΣΑΕΠ).

Ο Υπουργός αναγνώρισε το δίκαιο αίτημα των αιτούντων, πλην όμως εγγυήθηκε πως

άμεσα θα εκδοθεί το πολυπόθητο Προεδρικό Διάταγμα, σύμφωνα με τις απαιτήσεις των ευρωπαϊκών προτύπων ενώ εντός των επόμενων μηνών αναμένεται να δοθεί καθολική λύση στην δημιουργούμενη καθυστέρηση με τον ορισμό εισηγητών και εκ του αποτελέσματος, ταχεία αναγνώριση των ως άνω πτυχών.

Ο κ. Κόκκαλης, να σημειωθεί, πως έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην έλλειψη εισηγητών προκειμένου για την εξέταση των αιτήσεων, με αποτέλεσμα τα αιτούντα πρόσωπα να καθίστανται όμηροι της δυσκαμψίας του δημιουργούμενου συστήματος αναγνώρισης πτυχίων, ήδη από το 2013. Κάτοχοι τίτλων σπουδών καθίστανται άνεργοι εκ των προτέρων. Την ίδια στιγμή όπου δυστυχώς η οικονομική κρίση έχει δημιουργήσει ένα εργασιακό περιβάλλον ανταγωνιστικό και απαιτητικό, η πολιτεία είναι υποχρεωμένη να σταθεί δίπλα στους νέους επιστήμονες και να ενθαρρύνει την μάθηση και εν γένει πρόοδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα