7ο Φεστιβάλ Αφήγησης Ολύμπου στην Καλλιπεύκη

17:52 10/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τα 300 κεράκια, με τα οποία σχηματίστηκε το φωτεινό κουβάρι της αφήγησης και έκλεισαν τις εργασίες του περσινού Φεστιβάλ Αφήγησης Ολύμπου, θα ανάψουν και φέτος στην Καλλιπεύκη στις 24 &25 Ιουνίου 2016.

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης και η Κατεύθυνση Λογοτεχνίας και Παιδικού Βιβλίου, του Εργαστηρίου Λόγου και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Όμιλο Φίλων της Αφήγησης(ΠΟΦΑ), τον Πολιτιστικό Σύλλογο της Καλλιπεύκης(ΜΕΣΑΚ) ,

διοργανώνουν το 7ο Φεστιβάλ Αφήγησης στην Καλλιπεύκη Λάρισας. Ο θεσμός ξεκίνησε το 2003, και είναι η θερμή ανταπόκριση του κοινού από όλα τα μέρη της Ελλάδας που συνεχίζει και τον διατηρεί. Στόχος του φεστιβάλ είναι αφενός η διατήρηση και ενίσχυση της πράξης της αφήγησης, ως τρόπος ερμηνείας και αντίληψης του κόσμου από τον άνθρωπο και μέσο αυτοαντίληψης, αφετέρου η επένδυση στον πολιτισμό, η διατήρηση της τοπικής ιστορίας και προφορικής παράδοσης και η επαφή με τη φύση, αφού οι δράσεις πραγματοποιούνται στο δάσος και στη σκιά του Ολύμπου.

Το φεστιβάλ διαθέτει ευέλικτη μορφή οργάνωσης, με ενότητες που ανταποκρίνονται και ικανοποιούν ανάγκες όλων των ηλικιών, ποικίλων επαγγελμάτων και ενασχολήσεων. Περιλαμβάνει αφηγήσεις και ιστορίες απ΄όλο τον κόσμο για παιδιά και ενήλικες που διασκεδάζουν αλλά και προβάλλουν τη σοφία του κόσμου. Επίσης περιλαμβάνει και επιστημονικές ανακοινώσεις, στο πνεύμα ενός φεστιβάλ, που αναδεικνύουν ζητήματα της αφήγησης με την ευρύτερη έννοια του όρου, και της διασύνδεσής της με άλλα πεδία. Η επιστημονική/επιμορφωτική ενότητα φέτος έχει τίτλο « Αφήγηση και τέχνη». Παράλληλα προσφέρονται δυο εργαστήρια για ενήλικες(εκπαιδευτικούς, φοιτητές, αφηγητές και κάθε ενδιαφερόμενο): α) για την τέχνη της αναπνοής ως βασική προϋπόθεση ενός ορθού τρόπου ζωής, β) για τη διασύνδεση της αφήγησης με τη μουσική.

Keywords
Τυχαία Θέματα