Καθησυχαστικός ο καθ. γεωλογίας κ. Λέκκας για τους μετασεισμούς

13:47 27/1/2014 - Πηγή: ΕΡΤ
Καθησυχαστικός εμφανίστηκε σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ευθύμιος Λέκκας, που βρίσκεται στην Κεφαλονιά και παρακολουθεί από κοντά τη μετασεισμική ακολουθία. "Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι έχουμε πολλούς σεισμούς μικρού μεγέθους μετά τον χθεσινό μεγάλο σεισμό
στην Κεφαλονιά" ανέφερε ο καθηγητής και τόνισε «Όταν γίνονται τόσοι πολλοί σεισμοί, το αυτονόητο είναι ότι μειώνεται ο κίνδυνος εκδήλωσης ενός μεγαλύτερου σεισμού. Αυτή είναι μια γενική αρχή».

Ο καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ευθύμιος Λέκκας, τόνισε ακόμη ότι οι δύο προηγούμενοι σεισμοί του 1953 είναι σεισμοί που δεν έγιναν στο ίδιο ρήγμα με τον χθεσινό, και οτί το σημανιτκό είναι "η διαμόρφωση μιας αντισεισμικής συνείδησης, ώστε ο άνθρωπος να μην πανικοβάλλεται και να μη φοβάται για ένα φυσικό φαινόμενο που υπήρχε και θα υπάρχει πάντα".

"Ο χθεσινός σεισμός έδωσε πολύ μεγάλες εντάσεις και επιταχύνσεις, αλλά δεν προκάλεσαν - και αυτό είναι το ευτύχημα -σοβαρές ζημιές και καταρρεύσεις στα κτίρια, με αποτέλεσμα να επιβεβαιώνεται και στην πράξη ότι, στην Ελλάδα ο αντισεισμικός κανονισμός είναι πάρα πολύ καλός και οι οδηγίες που εμπεριέχει είναι πάρα πολύ ακριβείς"

Keywords
Τυχαία Θέματα