Κατάθεση Γ. Ραγκούση την Τρίτη στην Προανακριτική για τη «λίστα Λαγκάρντ»

17:55 23/5/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Αίτημα επανακλήτευσης του πρώην πρέσβη της Ελλάδας στην Γαλλία Κώστα Χαλαστάνη στην Προανακριτική Επιτροπή που ερευνά την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ» κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως τονίζουν οι κ.κ Δρίτσας και Κωνσταντοπούλου η αποκάλυψη του εγγράφου των γαλλικών αρχών που δείχνει ότι η παράδοση του CD της λίστας Λαγκάρντ έγινε με επίσημο τρόπο,
κάνει επιτακτική την επανεξέταση του κ. Χαλαστάνη.Στο αίτημα τους οι δυο βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλούν τον πρόεδρο της Επιτροπής Χρήστο Μαρκογιαννάκη αλλά και τον υπουργό Οικονομιών Γιάννη Στουρνάρα να δώσουν εξηγήσεις, γιατί η ύπαρξη και το περιεχόμενο των επισήμων εγγράφων αποκρύφτηκε επιμελώς τόσους μήνες.Οι κ.κ. Δρίτσας και Κωνσταντοπούλου υποστηρίζουν επίσης πως ο κ. Μαρκογιαννάκης αρνήθηκε να παραλάβει το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για την επανακλητευση του κ. Χαλαστάνη διακόπτοντας βίαια τη σημερινή συνεδρίαση.
Εν τω μεταξύ, ολοκλήρωσε σήμερα την κατάθεσή του ο δημοσιογράφος Μάκης Κουρής, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε ότι το ΣΔΟΕ έστειλε στους δύο οικονομικούς εισαγγελείς κ.κ. Μουζακίτη και Πεπόνη το πόρισμά του για τέσσερις συγγενείς του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου στο οποίο εμφανίζονται να είναι φορολογικά ελεγκτέοι.

Τέλος, την Τρίτη στις 8 το βράδυ θα προσέλθει για να καταθέσει στην Επιτροπή ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης.
Keywords
Τυχαία Θέματα