Κατασκευή του νηπιαγωγείου μέσω ΕΣΠΑ

07:36 10/7/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο ΕΣΠΑ εντάσσεται η κατασκευή του ολοήμερου νηπιαγωγείου στην περιοχή της Αγίας Αικατερίνης του δήμου Ηρακλείου, προϋπολογισμού 1,4 εκατομμυρίων ευρώ. Η απόφαση ένταξης υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, παρουσία και του Δημάρχου Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινού.

Το νηπιαγωγείο θα βρίσκεται στην συμβολή των οδών Κάντια και Φιλικής Εταιρίας , είναι δυναμικότητας 75 νηπίων, βιοκλιματικό και θα στεγάσει τα δύο νηπιαγωγεία της περιοχής τα οποία λειτουργούν τώρα σε μισθωμένα

κτίρια.
Στην σημαντικότητα του έργου για την λειτουργία ενός σύγχρονου ολοήμερου νηπιαγωγείου, που θα παρέχει ασφάλεια και θα αναβαθμίσει την δημόσια εκπαίδευση στη περιοχή, αναφέρθηκε ο κ. Αρναουτάκης επισημαίνοντας παράλληλα τη καλή συνεργασία που υπάρχει με το Δήμο.
Ο Δήμαρχος απ’ την πλευρά του σημείωσε: «Με την στήριξη του Περιφερειάρχη καταφέραμε να εξασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση για αυτό το σημαντικό έργο και χάρις στην ολοκληρωμένη δουλειά και την ωρίμανση του έργου από την Τεχνική Υπηρεσία και την Πολεοδομία του Δήμου Ηρακλείου. Πλέον, ανοίγει ο δρόμος για την ικανοποίηση ενός πάγιου αιτήματος των κατοίκων της περιοχής».
Με βάση τον σχεδιασμό, το νέο κτίριο θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου, 988 τ.μ., θα έχει επιφάνεια 589 τ.μ. και θα καταλαμβάνει μόνο ισόγειους χώρους, με περιβάλλοντα χώρο περίπου 400 τ.μ. Το κτιριολογικό του προβλέπει τρεις αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα ανάπαυσης, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, γραφεία για τους εκπαιδευτικούς, κουζίνα, τραπεζαρία, χώρους υγιεινής για νήπια, ενήλικες και ΑΜΕΑ καθώς και αποθηκευτικούς χώρους.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα