ΕΡΤ Κομοτηνής Ειδήσεις 10 Ιουλίου 2018

07:30 10/7/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Κόμματα
Κοινοβουλευτική Ερώτηση από ΚΚΕ για τις ζημιές στις καπνοκαλλιέργειες της Π.Ε. Ροδόπης

Κοινοβουλευτική Ερώτηση κατέθεσαν οι Βουλευτές του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής και Γιάννης Δελή, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για τις ζημιές στις καπνοκαλλιέργειες της Ροδόπης.
Στην ερώτηση οι Βουλευτές του ΚΚΕ κάνουν λόγο πως η νεκρωτική ίωση του καπνού, έχει καταστρέψει το 70 % της παραγωγής, ενώ

σε μερικές περιπτώσεις η καταστροφή θα είναι ολοκληρωτική.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο Υπουργός, σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση, ώστε, να εκτιμηθούν άμεσα και δίκαια οι ζημιές και να εξασφαλιστεί η ταχύτερη αποζημίωση των αγροτών στο 100% της ζημιάς που υπέστησαν.
Να προχωρήσει άμεσα στην αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να καλύπτει στο 100% το ασφαλιζόμενο κεφάλαιο και την παραγωγή.
Να ανασταλούν οι πληρωμές, για όσο διάστημα απαιτηθεί, των ληξιπρόθεσμων οφειλών των καπνοπαραγωγών σε Εφορία, ΕΦΚΑ, Δήμους κ.ά.

Αγορά
Με ποσοστά 30% και 50% οι πρώτες μέρες των εκπτώσεων

Με ποσοστά της τάξης των 30% έως και 50 % ξεκίνησαν χθες οι θερινές εκπτώσεις, οι οποίες και θα διαρκέσουν έως τις 31 Αυγούστου.
Σύμφωνα με δηλώσεις στην ΕΡΤ Δίκτυο ΑΜ-Θ, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής, Κική Κωνσταντινίδου, αυτή την εβδομάδα το αγοραστικό κοινό θα ξεκινήσει την διερεύνηση αγοράς και τις συγκρίσεις τιμών.
Επι πλέον πρόσθεσε πως για οτιδήποτε κρούσμα πλασματικών εκπτώσεων οι καταναλωτές μπορούν να απευθύνονται στον ίδιο Εμπορικό Σύλλογο, αλλά και στους αρμοδίους της Περιφέρειας, προκειμένου να κάνουν την καταγγελία τους.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής, ετοιμάζει και μια εκδήλωση για το αγοραστικό κοινό, όπου την Πέμπτη το απόγευμα και την Παρασκευή το πρωΐ, θα γίνει διανομή ειδικών σακκούλων για αγορές, οι οποίες μπορούν να επαναχρησιμοποιούνται.

Την ερχόμενη Δευτέρα ο Εμπορικός Σύλλογος με το Δήμο Κομοτηναίων, διοργανώνει Ενημερωτική συνάντηση με θέμα, «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου».
Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης.
Στην ημερίδα θα παρουσιασθεί αναλυτικά η δράση η οποία στοχεύει στην υλοποίηση παρεμβάσεων σε εμπορικές περιοχές με σκοπό την αναβάθμιση της λειτουργικότητας και της αισθητικής της περιοχής. Η δράση θα περιλαμβάνει χρηματοδότηση σε όσες επιχειρήσεις συμμετέχουν.

Επιμελητήρια
Τον Σεπτέμβριο του 2018 η υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ των Επιμελητηρίων Ροδόπης και Φιλιππούπολης

Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στην Κομοτηνή, θα γίνει η τελική υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας, μεταξύ του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης και του Επιμελητηρίου της Φιλιππούπολης.
Το Σύμφωνο Συνεργασίας αποτελεί το επιστέγασμα των συμφωνιών που συζητήθηκαν κατά την πρόσφατη επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΕΒΕΡ Ροδόπης στη γειτονική Χώρα.
Μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του ΕΒΕΡ, Αντώνης Γραβάνης, τόνισε πως το Επιμελητήριο θα συνεχίσει τα ανοίγματα προς όλες τις Βαλκανικές χώρες, -όπως η Ρουμανία-που είναι εν δυνάμει αγορές για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Ροδόπης, με στόχο την αύξηση των εξαγωγών.

Αυτοδιοίκηση
Κανένας κίνδυνος για τη δημόσια υγεία από την πυρκαγιά που ξέσπασε στο ΧΥΤΑ

Κανένας κίνδυνος για τη δημόσια υγεία από την πυρκαγιά που ξέσπασε στο ΧΥΤΑ τα δείγματα νερού εντός των προβλεπόμενων ορίων μετά την πυρκαγιά στο ΧΥΤΑ Ξάνθης.

Σχετική ανακοίνωση για τη δειγματοληψία σε νερό μετά την πυρκαγιά στο ΧΥΤΑ Ξάνθης εξέδωσε η ΠΕ Ξάνθης:
Το δείγμα εστάλη για ανάλυση στο Εργαστήριο Υγιεινής και Προστασίας Περιβάλλοντος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, προκειμένου να γίνει χημική εξέταση και εξέταση για βαρέα μέταλλα.
Τα αποτελέσματα των αναλύσεων ήταν εντός των προβλεπόμενων ορίων και συνεπώς δεν υφίσταται κανένας κίνδυνος.
Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, συνεχίζει προληπτικά και ανά τακτά χρονικά διαστήματα της παρακολούθηση της ποιότητας του πόσιμου νερού.

Σύλλογοι
Ξεκινούν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Προφήτη Ηλία στον Ίασμο

Ξεκινούν στις 14 Ιούλη οι πολιτιστικές εκδηλώσεις Προφήτης Ηλίας στον Ίασμο και θα διαρκέσουν έως τις 23 Ιούλη.

Το 10ήμερο εκδηλώσεων «τέχνης και πολιτισμού»,αναδεικνύουν ιδιαίτερα το ντόπιο δυναμικό, αλλά φιλοξενεί αξιόλογα σχήματα και πρόσωπα από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Κεντρικός χώρος των εκδηλώσεων είναι το προαύλιο του παλαιού Δημοτικού σχολείου Ιάσμου, ενώ για πρώτη φορά θα δοθεί Θεατρική παράσταση στο προαύλιο του ΝΕΟΥ Δημοτικού.
Παράλληλα με το κύριο μέρος των εκδηλώσεων, πραγματοποιείται για 3η συνεχόμενη χρονιά το ποδοσφαιρικό τουρνουά IASMOS CUP με την συμμετοχή όλων των ηλικιών τις ημέρες 11-12-13 Ιουλίου,ενώ οι τελικοί αγώνες θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 22 Ιουλίου.
Η ΕΙΣΟΔΟΣ σε όλες τις εκδηλώσεις μας είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

Το Αντάμωμα των Σαρακατσάνων της Ξάνθης στις 28 Ιουλίου

Ο Σύλλογος Σαρακατσάνων Ξάνθης «Ο ΛΕΠΕΝΙΩΤΗΣ» διοργανώνει το αντάμωμα και τα δρώμενα που θα πραγματοποιηθούν στον παραδοσιακό οικισμό Σαρακατσάνων στη Χαϊντού Ξάνθης στις 28 Ιουλίου 2018.
ΣΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ Γιώργος Γραβάνης,Γιάννης Γκόβαρης,Παναγιώτης Ούτος
ΣΤΟ ΚΛΑΡΙΝΟ Βαγγέλης Τσιλιγγίρης

Πολιτισμός

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής και ο σύλλογος «ΑΘΗΝΙΩΝ» θα υλοποιήσουν Πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με θέμα: ΤΕΧΝΕΣ – ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ, για παιδιά ηλικίας 7-11 ετών, διάρκειας έως 3 Αυγούστου.
Το πρόγραμμα απασχόλησης θα περιλαμβάνει αφηγηματική αναδρομή στην ιστορία της τέχνης, και πολλή ζωγραφική.
Η απασχόληση των παιδιών θα διαρκεί 2 ώρες καθημερινά 10.00 – 12.00, στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Τηλέφωνο επικοινωνίας για συμμετοχή των παιδιών στη
Δημοτική Βιβλιοθήκη: 25310-22589.

Η παράσταση τα 7 κατσικάκια σε Κομοτηνή και Ξάνθη

Η Παιδική Παράσταση «Ο Λύκος και τα 7 Κατσικάκια από τον 9μελή θίασο του μικρού θεάτρου Λάρισας, ανεβαίνει σήμερα στην Ξάνθη στο θερινό θέατρο στις 9. Η προπώληση εισιτηρίων γίνεται στο βιβλιοπωλείο Πυργελή.
Στην Κομοτηνή η παράσταση θα δοθεί αύριο στο ΔΗΠΕΘΕ στις 9 το βράδυ. Η προπώληση γίνεται στο Δημοκρίτειο Βιβλιοπωλείο.
Το κείμενο και η σκηνοθεσία είναι του Γιώργου Πούλη.

Ξεκίνησε το καλοκαιρινό πρόγραμμα για παιδιά στη ΦΕΞ

Η πρώτη περίοδος με το θερινό πρόγραμμα για τα παιδιά από το Μουσείο της ΦΕΞ ξεκίνησε χθες και θα ολοκληρωθεί στις 12 Ιούλη και έχει ως θέμα Ακούω και εμπνέομαι από τα παραμύθια.
Υπενθυμίζεται πως το καλοκαιρινό πρόγραμμα πραγματοποιείται σε 4 εβδομαδιαίους κύκλους:

16 Ιουλίου – 20 Ιουλίου (Μαθαίνω από τους μεγάλους ζωγράφους)
23 Ιουλίου – 27 Ιουλίου (Ανακαλύπτω το Μουσείο)
30 Ιουλίου – 3 Αυγούστου (Κυνηγοί συναισθημάτων)

Σκοπός της «καλοκαιρινής παρέας» είναι η ψυχαγωγία, το παιχνίδι και η γνωριμία με τις τέχνες και το Μουσείο, για τα παιδιά .

Αστυνομικό Δελτίο
Ρυθμίσεις κυκλοφορίας στην Ξάνθη

Τον περιορισμό κυκλοφορίας οχημάτων λόγω εργασιών εκσκαφής οδοστρωμάτων και πεζοδρομίων που αφορά τις εργασίες του έργου «Αντικαταστάσεις Δικτύων Ύδρευσης σε Τμήματα της Πόλης Ξάνθης» εντός των ορίων του Δήμου Ξάνθης και συγκεκριμένα στις οδούς Έξοδος πόλης προς Καβάλα, Αγίου Ελευθερίου, Χατζησταύρου, Κλεμανσώ, Λευκίππου, Δημοκρίτου, Κανάρη, πάροδος Δράμας, Πινδάρου, Σπανδονίδη, Ηλία Γεραγά και στην περιοχή Σαμακώβ οι οδοί Σπάρτης, Φιλιππουπόλεως και Βαλτετσίου έως 10-03-2019.
Η κυκλοφορία θα διακόπτεται σταδιακά, ανάλογα της έκτασης των εργασιών και των κυκλοφοριακών συνθηκών και θα εκτρέπεται από παρακείμενες οδούς.
Κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα να ληφθούν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων και πεζών, προς πρόληψη τροχαίου ατυχήματος ή κυκλοφοριακής συμφόρησης.

www.ert.gr

Keywords
ΕΡΤ, ειδήσεις, ΚΚΕ, ελγα, εφκα, εκπτωσεις, δραση, κομοτηνη, χυτα, υφίσταται, ελλαδα, cup, συμμετοχή, κλαρινο, ζωγραφικη, ξανθη, θεατρο, βιβλιοπωλείο, δηπεθε, καβαλα, συγκεκριμένο, ert, κινηση στους δρομους, τελη κυκλοφοριας, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , αλλαγη ωρας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, ελγα αποζημιωσεις, αλλαγη ωρας 2012, αλλαγη ωρας 2013, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, αστυνομικο τμημα, αποτελεσματα, βουλευτες, δημοκριτειο, χωρες, ελγα, εξοδος, εφορια, ζωγραφικη, θεμα, ιωση, λυκος, περιοδος, προγραμμα, ρουμανια, υγεια, χυτα, αγωνες, αυξηση, αποζημιωση, βραδυ, γινει, γινεται, γνωριμια, δευτερα, διαστημα, διευθυνση, δηπεθε, δηλωσεις, δοθει, δρωμενα, δειγμα, δικτυο, δυναμικο, αιθουσα, εβδομαδα, ετων, ιδιο, υπηρεσιες, υφίσταται, κεφαλαιο, κυβερνηση, κειμενο, κικη, κλαρινο, λογο, νερο, οδοι, οχηματων, παραμυθια, παιδια, πεμπτη, υπογραφη, συγκεκριμένο, συγκεκριμενα, συμμετοχή, σκηνοθεσια, σχηματα, υλοποιηση, φορα, χρονικα, ωρες, αγορες, cup, χωρα, ιδιαιτερα, κυριακη, παιχνιδι, υγειας, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα