Καταγγελίες για εκδικητική δίωξη της πρώην διευθύντριας των φυλακών Κασσαβέτειας

00:02 6/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

“Άδικη, αδικαιολόγητη και αναίτια” χαρακτηρίζει το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων των φυλακών Κασσαβέτειας,  την απόσπαση της πρώην διευθύντριας, που με απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου, αποσπάται μετά από 23 χρόνια και παρά τη θέλησή της σε άλλο Κατάστημα Κράτησης.

Οι εργαζόμενοι των φυλακών στην καταγγελία τους κάνουν λόγο για απειλές που δέχθηκε η πρώην διευθύντρια και καλούν βουλευτές, κόμματα, συλλόγους, σωματεία και φορείς να πάρουν θέση και να σταθούν στο πλευρό τους.

Στην καταγγελία του το Δ.Σ του Συλλόγου μεταξύ άλλων αναφέρει: “Η απόσπαση

αυτή έρχεται ως συνέχεια, όταν πριν από τρεις μήνες μετά από τη 10ετή θητεία της στη θέση της Διεύθυνσης του Ε.Α.Κ.Κ.Ν. Κασσαβέτειας, παύτηκε από τα καθήκοντά της με απόφαση μονομελούς διοικητικού οργάνου και δη της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής, χωρίς να επανέλθει στην προηγούμενη θέση της ως τμηματάρχης, στην οποία είχε κριθεί να υπηρετεί από πολυμελές διοικητικό όργανο και δη από το αρμόδιο Υπηρεσιακό Συμβούλιο, αλλά υποβιβάστηκε σε απλό διοικητικό υπάλληλο. Δέχτηκε η ίδια, όπως και άλλα μέλη του Συλλόγου απειλές, μετά την τελευταία μαζική Γενική Συνέλευση στην οποία όλοι οι εργαζόμενοι με αφορμή άλλο περιστατικό καταγγείλαμε το καθεστώς των αποσπάσεων από την ηγεσία του Υπουργείου παρά τις σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό. Πριν «αλέκτωρα φωνήσαι», η ηγεσία του Υπουργείου ξαναχτύπησε, επιβεβαιώνοντας πλήρως τις καταγγελίες μας. Πιστεύουμε ότι αυτή τη φορά η απόσπαση είναι μαζί και εκδικητική και συνιστά δίωξη”.

Και καταλήγει ότι ως εργαζόμενοι  δεν πρόκειται να τους  σταματήσουν οι διώξεις και ότι τέτοιου είδους «τακτικές» και τους  ενώνουν και τους  δυναμώνουν, για να απαιτήσουν να σταματήσει η δίωξη ενάντια στη συνάδελφό τους. Εμμένουν και ζητάνε να μην γίνει καμία απόσπαση, να γίνει επαναφορά στην προηγούμενη θέση της πρώην διευθύντρια, ενώ από το συνδικαλιστικό τους όργανο της ΑΔΕΔΥ ζητάνε να προβεί  στις απαραίτητες κινήσεις προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για να παρθεί πίσω η απαράδεκτη απόφαση.

 

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα