Καταγγελίες για ανεξέλεγκτη ηχορύπανση στο Ηράκλειο

12:40 2/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Προσφυγή στη Δικαιοσύνη ετοιμάζουν τα μέλη της κίνησης «Πολίτες κατά της Ηχορύπανσης Ηρακλείου» υποστηρίζοντας ότι η κατάσταση στο κέντρο της πόλης, αντί να βελτιώνεται, χειροτερεύει.
Σε ανακοίνωσή της, η κίνηση κάνει λόγο για ασυδοσία από καταστήματα διασκέδασης, τα οποία λειτουργούν με τη μουσική στη διαπασών μέχρι τις πρωινές ώρες, ενώ μεγάλο πρόβλημα υπάρχει και με εκδηλώσεις που γίνονται σε ανοιχτούς χώρους που κρατούν έως τις 3 το πρωί.

«Ως κίνηση πολιτών έχουμε κάνει άπειρες δημοσιεύσεις, υπομνήματα και καταγγελίες σε όλες τις εμπλεκόμενες αρχές (και τις δικαστικές)

αλλά ως τώρα δεν είδαμε κανένα δραστικό μέτρο. Επισημαίνουμε πως μόνο αν υπάρξει συστηματική μεταμεσονύχτια αστυνόμευση της περιοχής και δυνατότητα άμεσης εφαρμογής ποινών όπως κλείσιμο (πραγματικό, όχι εικονικό) ορισμένων μαγαζιών για αρκετές μέρες μπορούμε να ελπίζουμε σε βελτίωση. Η εμπειρία μας δείχνει πως, δυστυχώς, μόνο έτσι μπορεί να ανατραπεί η φριχτή κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι των συγκεκριμένων περιοχών. Αν δε γίνει αυτό, ο μόνος δρόμος είναι η συνέχιση της προσπάθειας με συλλογικές και ατομικές προσφυγές στα δικαστήρια» αναφέρει.

Keywords
Τυχαία Θέματα