Καταγγελία της Ενωτικής Συσπείρωσης Εργαζομένων ΟΑΣΘ κατά Τσερμενίδη

15:00 15/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Για “πραξικόπημα”, που οδηγεί το συνδικάτο των εργαζομένων του ΟΑΣΘ σε παράνομη εκλογική διαδικασία και παράνομο εκλογικό αποτέλεσμα, καταγγέλλει τον πρόεδρο των εργαζομένων του ΟΑΣΘ Δημήτρη Τσερμενίδη ο επικεφαλής της Ενωτικής Συσπείρωσης Εργαζομένων ΟΑΣΘ-Ε.ΣΥΣ.
Σε σχετική ανακοίνωση, ο επικεφαλής της Ενωτικής Συσπείρωσης Εργαζομένων ΟΑΣΘ–Ε.ΣΥΣ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του συνδικάτου των εργαζομένων στον οργανισμό,

αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο κ. Τσερμενίδης «με πραξικόπημα, αρνείται να εφαρμόσει την εκλογική διαδικασία, όπως την ορίζει μια σειρά νόμων (Ν. 4482/2017, Ν. 3965/2011, Ν. 3429/2005), όπου με σαφή και ρητό τρόπο ορίζουν ότι οι εκλογές διεξάγονται με εφορευτική επιτροπή της πλέον αντιπροσωπευτικής δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η δευτεροβάθμια οργάνωση, που βάσει νόμου έχει την ευθύνη διεξαγωγής των εκλογών, είναι η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος (ΟΣΜΕ). Ο «μεγαλοσυνδικαλιστής» Τσερμενίδης, παρόλα όσα ορίζουν οι νόμοι αλλά και η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΘ, καθώς και η ΟΣΜΕ σε επιστολή της, στήνει «βολικές» εφορευτικές επιτροπές μόνος του».
Στο πλαίσιο αυτό, ο επικεφαλής της Ενωτικής Συσπείρωσης Εργαζομένων ΟΑΣΘ – Ε.ΣΥΣ, υπογραμμίζει ότι «οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ κινδυνεύουν να μείνουν στην πιο κρίσιμη περίοδο χωρίς εκπρόσωπό τους στο ΔΣ του Οργανισμού» και ξεκαθαρίζει ότι “δεν θα το επιτρέψουμε”, ενώ σημειώνει χαρακτηριστικά: “Η εποχή των συνδικαλιστών των μεγαλομετόχων τελείωσε”.

Keywords
Τυχαία Θέματα